Улица Шишман е една от най-невероятните улици в центъра на

...
Улица Шишман е една от най-невероятните улици в центъра на
Коментари Харесай

Моят градски маршрут: По Шишман до един уютен и обичан бар

Улица " Шишман " е една от най-невероятните улици в центъра на столицата и е неделима част от моя обичан градски маршрут. Изпълнена е с кокетни заведения – кафенета, питейни заведения и заведения за хранене, както и с всевъзможни дребни и цветни магазинчета, пленяващи с красиво подредените си цветни витрини и с безчет многото съкровища, които чакат да бъдат открити. Това е и улицата, която съвсем всеки ден ме среща със скъпи другари, с които споделям същински значимите моменти – просто една прегръдка, някоя добра вест или видяната градска оцветеност в близост.







Следваща спирка в моя градски маршрут е кино " Одеон " на бул. " Патриарх Евтимий " 1. Харесвам това кино, тъй като не наподобява на останалите столични кина. Там многообразието на показваните заглавия е забележително, също така се провеждат тематични седмици, гостувания на непознати кинематографии, както и разнообразни празнувания на наши и непознати кинотворци. И точно в тази неповторимост се крие чарът на кино " Одеон " – едно остаряло софийско кино, което постоянно ме приютява за малко кино бягство от действителността.



Идва време и за обичаната ми част от обиколката на София – прекрасен комфортен бар и чаша освежаващо пиво. Спирам в на ул. " Раковски " 166, едно добре познато и обичано място. Още с влизането си се придвижвам в една по-лежерна конюнктура и не помня за забързаното всекидневие на открито. Звучи лека и мелодична музика, а солидните дървени детайли в интериора основават чувство за несравним уют и успокоение.





Питието на моето лято определо е Somersby коктейл, който си поръчвам – лек, с неудържим плодов усет и поднесен с ароматни свежи добавки по съвършения метод. И до момента в който си споделям наздраве с другарка, мога да спра и да се отдам на този златен летен миг, да видя и да се насладя на дребните, само че същински значими неща.

Пробвайте и вие!







С поддръжката на Somersby
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР