Уличният художник Банкси представи ново произведение за Свети Валентин. Последната

...
Уличният художник Банкси представи ново произведение за Свети Валентин. Последната
Коментари Харесай

Банкси се появи с нова творба за Свети Валентин. Какво е посланието?

Уличният художник Банкси показа ново произведение за Свети Валентин. Последната му творба се намира Магейт, Кент. Фокусът пада върху домашното принуждение.

На рисунката, изобразена на фасада на постройка, се вижда жена, облечена с облекла в жанр 50-те години на предишния век, с ръкавици за разчистване.

Тя бута някого, евентуално брачна половинка си, в изхвърлен фризер, само че това, което можете да видите от него, са краката му, стърчащи от края.

Въпреки това, творбата е коментар на всеобщия проблем с домашното принуждение в Обединеното кралство и в чужбина.



При по-внимателно вглеждане може да се види, че дамата е с насинено око и избит зъб.

Изображението е споделено от неговите съвсем 12 милиона почитатели в Instagram, носи името „ Спирала за Свети Валентин “.

Това първото завръщане на създателя във Англия от повече от година, откогато създаде хиляди тениски, с цел да събере пари за проблема Colston 4 в Бристол.

Творбата е типична за стила на Банкси и съчетава околната среда, преобърнат изхвърлен фризер, с изкуството му да прави мнения по обществени или политически въпроси.

За първи път се появи в понеделник сутринта и беше видян от локалните поданици, което даде подтик на спекулациите, че може да е различен Банкси - само че това към момента не е доказано.

Местната жителка съобщи пред BristolLive, че го е видяла в понеделник сутринта, откакто паркиран ван се е отместил от мястото, а той е зад него.

Това не е първият път, когато Банкси основава изкуство в Кент. През 2017 година той направи произведение, което изобразява мъж на стълба, който отрязва звезда от знамето на Европейски Съюз.



Не е и първият път, когато фамозният махленски актьор отбелязва Деня на влюбените, защото преди три години той пусна нова версия на Момичето с балона - едно от най-известните му творби.



След това на стена на къща в Бристол той сподели по какъв начин момичето спуква балона с катапулт, който хвърля розови листенца по стената.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР