Уличните музиканти са част от чара и специфичната атмосфера на

...
Уличните музиканти са част от чара и специфичната атмосфера на
Коментари Харесай

Те започнаха музикалната си кариера на улицата

Уличните музиканти са част от чара и характерната атмосфера на всеки град. От девойки с цигулки, през момчета, които могат да ви изумят с уменията си да свирят на китара и да пеят, до симпатични възрастни мъже мъже с акордеони - признайте и вие сте имали миг, в който сте слушали в унес инцидентно засечен музикант по улиците на обичания ни град.

А знаете ли, че част от международно известните музиканти също са стартирали пътя си към славата от улицата? Вижте част от тях.

Б. Б. Кинг

Тежкото и мъчно детство на Б. Б. Кинг минава в плантацията за памук в Килмекъл, Мисисипи, а първите си музикални уроци той получава на постоянните църковни служби, на които го водят майка му и баба му. Още в ранната си детска възраст той е запленен от осъществяванията на блус музиканти като Блайнд Лемън Джеферсън и Лони Джонсън и джаз реализатори като Чарли Крисчън и Джанго Райнхарт. А първите стъпки на бъдещата си музикална кариера прави в образуваната от него госпъл група The Famous St. John's Gospel Singers. По същото време през съботните вечери Кинг припечелва в допълнение, като свири блус и по улиците на Индианола.

Джанис Джоплин

Наричана Кралицата на психеделичния соул, Джанис Джоплин вечно остана в историята на музиката с неповторимите си вокални умения и непокорен темперамент. Малко прочут факт за нея е, че по времето на образованието си в университета в Остин, Тексас, който по този начин е не приключва, младата Джанис се е е издържала, като е пеела на улицата.

Род Стюарт

Макар един от най-продаваните музикални създатели на всички времена, с над 100 милиона бройки, Род Стюарт не всеки път е бил толкоз сполучлив. Когато първата му група The Raiders претърпява крах, Стюарт сплотява сили с фолк артист на име Уиз Джоунс и двамата дружно прекарват много време, свирейки за пари освен по улиците на Лондон, само че и в цяла Европа.

Шерил Кроу

Носителката 11 награди „ Грами ” демонстрира страхотни музикални умения от ранна възраст, когато стартира да свири на пиано едвам на шест години. Оказва се обаче, че и на нея в ранните й години и се налагало да поставя шапка на улицата, с цел да събира монети.

Ед Шийран

Ед Шийран е същинска музикална сензация, най-хитовият английски реализатор в света за последните 10 години. Макар в този момент животът му да наподобява приказка, това напълно не е било по този начин постоянно.  Въпреки многочислените си задължения в питейни заведения и заведения при започване на кариерата му се постанова да спи в метрото и по пейките в парковете, както и да свири на улицата.

Трейси Чапман

Плътният глас и неповторимият гений на младата Трейси Чапман по времето, по което свири, с цел да събере пари за образованието си, на пл. Харвард в Кеймбридж, Масачузетс, не остават незабелязани. Един от състудентите и в университета, Брайън Копелман, я чува да свири и я среща с татко си Чарли Копелман, който й оказва помощ за първия й звукозаписен контракт.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР