Уличната храна е най-добрият начин да се запознаете с историята,

...
Уличната храна е най-добрият начин да се запознаете с историята,
Коментари Харесай

Най-добрите street food дестинации по света

Уличната храна е най-хубавият метод да се запознаете с историята, културата и усетите на обещано място. Има градове по света, в които кулинарните изкушения ще ни отведат на незабравимо странствуване освен с усети, само че и с обичаи. Ето и 5 града, които са известни с най-вкусните ястия!

Йерусалим, Израел

Когато става въпрос за street food, едно от първите места, които изникват в мозъка ни, е Йерусалим. Пазарът Machne Yehuda се е утвърдил като място за свежи, висококачествени артикули – меса, сирена, подправки, ядки, сушени плодове и риба. След залез слънце локалните хора и туристите се събират на оживена " бар сцена ". На този пазар има магазини, които са отворени още през 50-те години на XX век и днес не престават да работят. Арабската улична храна постоянно е била извънредно харесвана, а  е непокътнатата й марка. 



Пекин, Китай

Раят за чревоугодниците! Местата за street food са безусловно на всички места. А до момента в който се оглеждате за тях, нищо чудно да се появи китаец на колело с ремарке. Когато то се отвари, се вижда сложена газова бутилка, а върху нея се железна плоча, която служи за тиган. Има разнообразни типове меса, гъби, зеленчуци, калмари и ред други вкусотии, нанизани на съчка. Всеки клиент си избира избран " шиш ", който дава на шеф-готвача, а той от своя страна го поръсва с тайнствени подправки, които остават неразгадани и до ден сегашен. 



Вижте още 3 забавни street food дестинации...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР