Уличените в шпионаж в полза на Руската федерация двама служители

...
Уличените в шпионаж в полза на Руската федерация двама служители
Коментари Харесай

Двамата от ДАНС, уличени в шпионаж, са отстранени |

Уличените в шпионаж в интерес на Руската федерация двама чиновници на ДАНС към този момент са отстранени от работата си в една от дирекциите на организацията, заяви шефът на ДАНС Пламен Тончев. Допускът им до секретна информация обаче към момента не е лишен.  

Единият от тях е шеф на бранш, а другият - на отдел. Работили са в организацията над 5 година и са определяни като положителни чиновници.

ДАНС е подала сигнала в прокуратурата, чак когато е събрала задоволително данни за активността на уличените, с цел да може да се образува досъдебно произвеждане. Премиерът Кирил Петков също е бил известен. Разработката е напълно на Дирекция " Вътрешна сигурност " на ДАНС.

" Агенцията има извънредно добре работещ механизъм за вътрешен надзор и ние не се колебаем да предприемем дейности против наши чиновници, без значение на какво равнище са, с цел да почистим ДАНС от детайли, които не би трябвало да участват в нея ", съобщи Тончев.

От думите му стана ясно, че след последния шпионски скандал с присъединяване на двама чиновници на ДАНС се чака да бъдат подхванати дипломатически дейности и във връзка с представители на съветското посолство у нас. Според Тончев ще има още съветски дипломати, оповестени за нежелани в нашата страна.

По-рано през днешния ден от, че двама чиновници на ДАНС на приблизително управително равнище и чиновник на българско министерство, само че не на Министерство на вътрешните работи, са обект на разследвани за шпионаж в интерес на Руската федерация. Но те към момента не са упрекнати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР