Укрепването на строителството на Нотр Дам и гарантирането на неговата

...
Укрепването на строителството на Нотр Дам и гарантирането на неговата
Коментари Харесай

85 млн. евро ще струва възстановяването на Нотр Дам

Укрепването на строителството на Нотр Дам и гарантирането на неговата сигурност коства 85 000 000 евро , оповестява ТАСС. Информацията е оповестена от кураторът за реставрацията на катедралата Жан-Луи Жорж. Обемът на заявените дарения все още е 922 000 000 евро.
През ноември 2019 година френският министър на културата Франк Ристър разгласи, че началото на работата по възобновяване на катедралата Нотр Дам след априлския пожар се чака не по-рано от края на 2020 година Според него, демонтирането би трябвало да завърши напролет на тази година. В същото време подборът на планове за реституция на постройката ще се прави редом, само че ръководителят на културния отдел не посочи дали става въпрос за реорганизация в предходния й тип или по-модерен план.
Пожарът в катедралата Нотр Дам породи вечерта на през април 2019 година Огънят бе изцяло погасен едвам след ден битка против него. По предварителни данни, пламъците са лумнали в региона на шпилата на катедралата по аргументи, които към момента не са изяснени. Огънят унищожи дървения покрив и шпиона, който падна върху каменна арка и го прониза на три места. Част от шпиона изгоря на пода на катедралата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР