Укрепването на присъствието на Черноморския флот на Руската федерация в

...
Укрепването на присъствието на Черноморския флот на Руската федерация в
Коментари Харесай

ISW: Русия няма да блокира Киев - има опасност от инцидент с България и Румъния и въвличане на НАТО

Укрепването на наличието на Черноморския флот на Руската федерация в Черно море няма да даде на Москва опция да блокира Украйна, по-специално заради опасенията на Москва от военна борба с България, Румъния и Турция, които са членки на НАТО. Това е мнението на анализатори от вашингтонгския Институт за проучване на войната, заяви " Фокус ", базирайки се на отчета на ISW.

Руският Черноморски флот усилва военното си наличие в Черно море, като евентуално има намерение да сътвори условия за наложително прекъсване и претършуване на цивилен кораби, както и за стягане на контрола, считат специалисти.

Според украинския боен медиен център (Military Media Center) и английското министерство на защитата съветските сили приготвят кораби в Черно море, с цел да " засилят блокадата на Украйна “.

Отбелязва се, че Черноморският флот на Русия засилва бойните дейности, тренира своите надводни сили и военноморската авиация.

В същото време ISW отбелязва, че съветският Черноморски флот надали ще се опита да блокира изцяло Украйна, макар стягането на ограниченията против гражданските кораби.

" Пълна съветска обсада на Украйна в Черно море ще значи, че съветските сили ще могат да стрелят по всички кораби, опитващи се да доближат Украйна “, разсъждават от мозъчния концерн.

Така че е малко евентуално Руската федерация да се опита да наложи такава цялостна обсада, с цел да не провокира боен спор с крайбрежните страни в Черноморския район, в това число членовете на НАТО Румъния, България и Турция.

Според Института за проучване на войната актуалните съветски дейности в Черно море най-вероятно демонстрират, че Кремъл основава условия за претършуване на цивилни и търговски кораби, като в същото време се застъпва за блокадата като средство за приемане на спомагателни лостове.

Британското министерство на защитата съобщи в изказване, че съветската корвета " Сергей Котов " патрулира по морския маршрут сред Босфора и региона на Одеса и може да е част от оперативна група за прихващане на търговски кораби, които Руската федерация счита, че се насочват към Украйна.

По-рано, на 20 юли, съветското министерство на защитата разгласи, че техните сили ще преглеждат всички кораби, които се насочват към Украйна, като " евентуални носители на военни товари ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР