Украйна взе непреодолим аванс от 2:0 победи срещу България в

...
Украйна взе непреодолим аванс от 2:0 победи срещу България в
Коментари Харесай

Тенисистките паднаха и от Украйна

Украйна взе неизпълним задатък от 2:0 победи против България в мача от група I на зона Европа/Африка на " Фед Къп ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за дами. Във втория сингъл Виктория Томова отстъпи след гневна опозиция пред четвъртата в класацията на WTA Елина Свитолина с 6:7 (5), 3:6 за 93 минути във втория кръг в група " А " на шампионата в Талин.Първата ни ракета изигра добър първи сет против Свитолина. Украинката поведе с 4:1, само че българката си върна пробива в седмия гейм, а в идващия изравни - 4:4. След това двете печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Томова поведе с 5:0, само че по-късно Свитолина взе 7 следващи точки и направи поврат - 7:5. Във втория сет имаше още 6 пробива.
Свитолина проби подаването на българката още в първия гейм, само че Томова изравни с нов пробив за 2:2. Последваха 3 пробива в идващите 3 гейма и Свитолина поведе с 4:3, а по-късно завоюва подаването си. После при сервис на Томова украинката поведе с 40:0 и затвори мача още с първия си мачбол.
По-рано през днешния ден Изабелла Шиникова още веднъж бе неубедителна и загуби с 2:6, 1:6 от 26-ата в света Даяна Ястремска в дуела сред вторите ракети на двата състава. Срещата на двойки беше без значение за крайния излаз на дуела. В нея Гергана Топалова и Петя Аршинкова не оказаха съхпотива на Леся Цуренко и Катарина Заватска и паднаха безславно с 2:6, 1:6 единствено за 66 минути.
Отборите са разпределени в две групи (А с 3 тима и Б с 4).
Последните тимове от двете групи излизат в мач за оставане в група I на зона Европа/Африка. Така след загубата и против Украйна българките ще играят в събота плейоф за оставане против последния от група " Б ", в която са Италия, Гърция, Естония и Австрия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР