Украйна спечели 66-ото издание на песенния конкурс Евровизия, който се

...
Украйна спечели 66-ото издание на песенния конкурс Евровизия, който се
Коментари Харесай

Украйна е големият победител на Евровизия

Украйна завоюва 66-ото издание на песенния конкурс " Евровизия ", който се организира нощес в Торино. Оркестър  " Калуш " с песента си " Стефания " събра максимален сбор точки от аудитория и жури и се изкачи до първото място с 631 точки. 

Те приключиха изпълнението си на огромния край на конкурса с молба: " Моля, помогнете на Украйна, помогнете на Мариупол, помогнете на Азовстал незабавно ". 

Съчетаваща обичайни фолклорни звуци с съвременен хип-хоп, песента " Стефания " е написана като ода за майката на фронтмена на групата Олех Псюк, а съветската инвазия в страната я превърна в истински химн на нацията.

Получавайки заветния трофей Псюк сподели: " Благодаря ви, че подкрепихте Украйна. Тази победа е за всеки украинец. Слава за Украйна! "  

Певецът сподели, че се надява страната му да може да провежда състезанието през 2023 година По предписание, страната победител има отговорността да бъде хазаин на идващото издание на музикалната конкуренция. Все още не е ясно дали това въобще ще бъде допустимо поради интензивните военни действия в страната.

Англия стана втора в общото класиране и реализира най-хубавият резултат за страната от 1998 година насам. Песента на Сам Райдър " Space Man " беше отличена с максимален брой точки от жури, само че това не беше задоволително, с цел да грабне успеха. На първите пет места попаднаха и Испания, Швеция и Сърбия. 

Here`s the Grand Final scoreboard! Congratulations Ukraine!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР