Украйна ще се изправи пред потенциално катастрофален“ недостиг на боеприпаси

...
Украйна ще се изправи пред потенциално катастрофален“ недостиг на боеприпаси
Коментари Харесай

В САЩ прогнозират катастрофален недостиг на боеприпаси за Украйна от април

Украйна ще се изправи пред евентуално " пагубен “ дефицит на муниции и средства за противовъздушна защита до пролетта, съгласно вътрешни оценки на Съединени американски щати, оповестява телевизионният канал ABC , базирайки се на неназовани американски служители.

Събеседниците на канала дефинират " края на март " като изключително решителен миг за украинските войски, в случай че Конгресът не утвърди план с финансиране за Украйна.

Друг чиновник споделя, че ще бъде мъчно да се дефинира по кое време обстановката може да се утежни за украинските войски, само че дефицитът се чака да продължи да нараства до пролетта.

" Повратната точка стартира в този момент и последователно ще се утежнява напролет и през лятото. Така че този интервал, в който навлизаме, е сериозен “, съобщи чиновник на защитата на Съединени американски щати.

Американски чиновници също предвиждат дефицит на качества за противовъздушна защита.

" Това, което е предпазено през днешния ден – те няма да могат да защитят всички тези обекти в бъдеще, в случай че не поддържат доставките на ракети за прехващане “, съобщи представител на защитата.

И в случай че Русия получи надзор над небето, " това изцяло ще промени природата на тази борба ", добави той.

Но чиновници споделят, че Украйна незабавно се нуждае от дребни и огромни муниции, в това число GPS-насочвани ракети за системи HIMARS.

Друго безпокойствие са опциите за противовъздушна защита на Украйна. Длъжностни лица показват, че Украйна към момента се нуждае от пари за създаване на инфраструктура за поддръжка на трансферираните изтребители F-16, които е планувано да бъдат ситуирани по-късно тази година. Говорим за писти и хангари за предпазване на самолети.

Освен това без утвърждение на спомагателна помощ Съединени американски щати няма да могат да продължат образованието на украински водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР