Украйна ще предложи на производителите на коронавирусни ваксини своите услуги

...
Украйна ще предложи на производителите на коронавирусни ваксини своите услуги
Коментари Харесай

Украйна ще превозва ваксините с най-големия товарен самолет в света

Украйна ще предложи на производителите на коронавирусни ваксини своите услуги за превозването им до разнообразни страни с най-големият транспортен аероплан в света Ан-225 „ Мрия “. Това написа украинскoто издание “Главред “, представено от организация " Фокус ".

Това разгласи ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето, здравна помощ и здравно обезпечаване на страната Михаил Радуцки (от партията „ Слуга на народа “) в ефира на канала Украйна 24. " Най-мощният аероплан в света може да бъде обзаведен със особено съоръжение за поддържане на температурата от минус 70 и за това приемането на имунизацията може да се форсира, в случай че доставяме тази ваксина на други страни... Ще желаяме да получим изключителни квоти за ваксини “, сподели депутатът.

Той акцентира, че съгласно съглашението, което държавното управление е подписало в границите на интернационалната самодейност COVAX, Украйна би трябвало да получи имунизацията в края на февруари - началото на март. „ Но през днешния ден, с напъните на Министерството на външните работи, президента на Украйна, се водят договаряния с производителите, с президентите на страните, в които се намират производителите, с цел да се получи тази ваксина допустимо най-рано “, изясни той.

Радуцки добави, че държавното управление приготвя предложение за производители като Pfizer, BioNTech и AstraZeneca да употребяват украинския транспортен аероплан „ Мрия “ за превозване на имунизацията по целия свят. По-рано Радуцки съобщи, че съгласно рекомендацията на СЗО за позитивен резултат в битката против епидемията COVID-19 идната година би трябвало да бъдат имунизирани 50% от популацията на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР