Украйна ще получи от Швеция нов пакет военна помощ на

...
Украйна ще получи от Швеция нов пакет военна помощ на
Коментари Харесай

Западните съюзници ще залеят Украйна с нови пакети военна помощ, за да продължи войната с Московия

Украйна ще получи от Швеция нов пакет военна помощ на стойност съвсем $300 млн.  Решение  за това взе шведският парламент. За потребностите на украинската войска ще бъдат изпратени муниции и аварийни елементи, камиони, както и съоръжение за разминиране.
 
Освен това, шведският Риксдаг поддържа решение да бъдат продадени на Съединени американски щати ракети " въздух-въздух " AMRAAM, които след това да бъдат предадени на Украйна. Това е 13-ият пакет военна помощ, който скандинавската страна изпраща на сражаващата се с съветската експанзия Украйна. 
 
 Ракети AMRAAM Ракети AMRAAM Източник: Wikipedia
Англия ще изпрати на Киев средства за Противовъздушна отбрана на стойност $114 млн. Според изданието El Confedencial, по единият от договорите, който английската страна е подписала за доставка с норвежката компания Kongsberg, ще бъдат обезпечени системи за противопоставяне на дронове UAS на стойност $71 млн. 
 
 Дронове UAS Дронове UAS Източник: Depositphotos
Властите в Чехия възнамеряват да дават на Украйна хеликоптери Ми-24В. Това заяви министърът на защитата на страната Яна Чернохова, заяви УНИАН. Тя посочи, че в подмяна на тези остарели хеликоптери чешката войска ще получи от Съединени американски щати нови UH-1Y Venom и AH-1Z Viper.
 
 Хеликоптер Ми-24 Хеликоптер Ми-24 Източник: Telegram
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР