Украйна ще освободи своя полуостров Крим, окупиран от Русия от

...
Украйна ще освободи своя полуостров Крим, окупиран от Русия от
Коментари Харесай

US генерал: Още през август Крим ще бъде под контрола на Украйна

Украйна ще освободи своя полуостров Крим, окупиран от Русия от 2014 година, до края на август, само че при едно изискване.

Тази прогноза направи американският военачалник в оставка Бен Ходжис, някогашен командващ американските сили в Европа, който разяснява хода на войната в Украйна. Той разгласява съответния пост в обществената мрежа Туитър.

Условието е западните сътрудници (на Украйна) да продължат да ѝ оказват помощ и запазят глобите против страната-агресор. В същото време той акцентира, че освобождението на Крим може да стане даже по-рано, в случай че украинската войска бъде снабдена с далекобойни високоточни оръжия.

Украйна ще освободи всички територии, окупирани от Русия, а окупираният Крим ще бъде върнат също - с военна мощ и дипломация. Такова изказване направи ден по-рано началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов, разяснявайки опасенията на западни политици и специалисти, че Крим е „ алена линия “ за руснаците.

В същото време NBC News счита, че Украйна има военния капацитет да си върне Крим, само че това може да тласне президента на РФ Владимир Путин да употребява нуклеарно оръжие, съобщи организация УНИАН.

Според Бен Ходжис, представен от украинския Фокус, през идващите няколко седмици украинската войска ще продължи да нанася удари по щабовете на съветските войски и информационните линии на тиловата поддръжка на окупаторите. През февруари 2023 година това ще сътвори условия за основна фаза от деокупацията на полуострова.

Ходжис счита, че още през август Крим ще бъде под контрола на Украйна.

" Украинският общоприет щаб ще продължи да нанася удари по съветските щабове и връзки (логистика) през идващите няколко седмици, до февруари, с цел да сложи началото на решителната фаза на акцията за освобождение на Крим. Очаквам, че до август те ще освободят Крим, ” написа военният.

Превод " Блиц "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР