Украйна ще бойкотира заседанието на Организацията за сигурност и сътрудничество

...
Украйна ще бойкотира заседанието на Организацията за сигурност и сътрудничество
Коментари Харесай

Украйна и балтийските държави ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради Лавров

Украйна ще бойкотира съвещанието на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), което ще се организира в Скопие, в символ на митинг против присъединяване на съветския министър на външните работи Сергей Лавров. Това съобщи през днешния ден представителят на украинското външно министерство Олег Николенко, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще бойкотира съвещанието на министерско равнище на ОССЕ поради решението да се позволи на Лавров да взе участие в него ", сподели Николенко за Агенция Франс Прес.

Това изказване идва ден откакто България разгласи, че ще позволи на Лавров да премине през нейното въздушно пространство, с цел да участва на съвещанието на ОССЕ в Скопие макар европейските наказания, наложени на Русия поради съветската инвазия в Украйна, отбелязва Франс прес.

Това позволение изпраща " сигнали за опцията за завръщане към форми на съдействие, които съществуваха преди февруари 2022 година с една страна, провокирала най-голямата въоръжена експанзия в Европа от края на Втората международна война ", споделя Николенко в изказване, оповестено в страницата му във Facebook, съобщи Франс прес.

Балтийските страни също оповестиха, че ще бойкотират съвещанието на ОССЕ в Скопие поради поканата за Лавров.

Според външните министри на Литва, Латвия и Естония наличието на Лавров поражда риск " от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълновръстен член на нашата общественост от свободни страни ", се споделя в тяхно взаимно изказване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg