Украйна се нуждае от 7 милиарда долара месечно, за да

...
Украйна се нуждае от 7 милиарда долара месечно, за да
Коментари Харесай

Украйна се нуждае от 7 млрд. долара месечно, за да компенсира загубите от войната

Украйна се нуждае от 7 милиарда $ месечно, с цел да компенсира икономическите си загуби от войната, водена против нея от Русия, съобщи президентът Володимир Зеленски.
Властите в Киев упрекнаха Москва, че не се е съгласила на Великденско помирение, както и за провалените старания за евакуация на цивилни от Мариупол.

В онлайн послание към форума на Международния валутен фонд и Световната банка украинският президент Зеленски прикани международната общественост да изключи Русия незабавно от интернационалните финансови институции и добави:

" Към момента поради икономическия спад и прекъснатите стопански връзки ние се нуждаем от до седем милиарда $ финансова поддръжка всеки месец, с цел да компенсираме икономическите загуби. И ще ни трябват стотици милиарди долари, с цел да се възстановим от тази война ", сподели още Зеленски

От своя страна ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че би трябвало да има облекчени условия за средствата, предоставени на Украйна за покриване на недостига.(изчисляван от Киев на 2 милиарда и 700 милиона долара).
 
Според Георгиева би трябвало финансирането да е безплатно или с доста отстъпки, тъй като натрупването на повече дълг от Украйна в този миг просто не е рационално.  

Украинската страна опровергава съветските изказвания, че обсаденият Мариупол е високомерен и упреква руснаците, че блокират напъните за евакуация на цивилни. Няма никакви доказателства, че  пристанището е завладяно от съветската войска, сподели и американският президент Джо Байдън, като разгласи нов транш военна помощ за Украйна.

Общо след началото на войната на 24 февруари Вашингтон е обезпечил на Украйна въоръжение за 3 милиарда $.
   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР