Украйна се нуждае от 7 милиарда долара месечно, за да

...
Украйна се нуждае от 7 милиарда долара месечно, за да
Коментари Харесай

Зеленски пред МВФ и СБ: Украйна се нуждае от 7 млрд. долара месечно

Украйна се нуждае от 7 милиарда $ месечно, с цел да компенсира икономическите си загуби от войната, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеоконферентна връзка с ръководителите на Международния валутен фонд и на Световната банка.

Зеленски съобщи, че руснаците поразяват всевъзможни вероятни обекти в Украйна, които могат да служат като база за икономическо развиване, в това число железопътни гари, хранилища за хранителни артикули, петролни рафинерии и фабрики.

От своя страна ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че средствата, предоставени на Украйна за покриване на недостига, изчисляван от държавното управление в Киев през март на над 2,7 милиарда $, би трябвало да се обезпечават като грантове, вместо заеми, с цел да не бъде страната претрупана с дълг.

В най-актуалния си отчет Международният валутен фонд предвижда, че стопанската система на страната ще се свие с 35 % тази година.

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас съобщи, че по първични оценки материалните загуби на Украйна до момента възлизат на 60 милиарда $. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР