Украйна създаде официален портал за предоставяне на хуманитарна и финансова

...
Украйна създаде официален портал за предоставяне на хуманитарна и финансова
Коментари Харесай

Украйна създаде сайт за всички, които искат да се присъединят“ и „за всеки, който желае да помогне“

Украйна сътвори формален портал за даване на филантропична и финансова помощ на жителите на страната, бизнеса или държавното управление по време на опозиция против съветската експанзия.

Президентът Владимир Зеленски съобщи, че уебсайтът е „ за всички, които желаят да се причислят “ и „ за всеки, който желае да помогне “. Порталът е основан, с цел да опрости оптимално процеса по даване на помощи:

„ Важна вест – основан е онлайн инструмент за всички, които могат и желаят да оказват помощ с филантропични артикули за Украйна. Само за последните две седмици страната ни е получила над 100 000 тона филантропична помощ. Тези артикули бързо се разпределят чрез специфични центрове за районно подкрепяне – повече благоприятни условия, повече работа. Ето за какво, с цел да се опрости оптимално процесът, беше основан сайтът  “, споделя Зеленски.

Лекарства, гориво, санитарни такъми, храна и механически консумативи са най-необходимите за Украйна доставки, показват на страницата на уеб страницата.

На можете да разберете по какъв начин и къде да изпратите вашата филантропична помощ - посочени са интернационалните и украински хъбове, до които може да бъде изпращана помощта. Отворена е и гореща телефонна линия за въпроси от искащите да създадат подаяние в помощ на Украйна.

106 992 тона или 19 664 доставки са обработените интернационалните помощи, пристигнали в Украйна в интервала 11 – 28 март, демонстрира порталът.



За интервала на военно състояние за импорт на филантропична помощ на територията на Украйна е належащо да се попълни единствено декларацията, чийто формуляр е наличен посредством QR-код. Декларацията се попълня се от лицето, преминаващо границата с филантропичен товар.

Сайтът дава още потребна информация за украинците, които търсят сигурност отвън страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР