Украйна съобщи за успехи на своите сили в Северодонецк. Губернаторът на

...
Украйна съобщи за успехи на своите сили в Северодонецк.
Губернаторът на
Коментари Харесай

Украйна съобщи за успехи на своите сили в Северодонецк

Украйна заяви за триумфи на своите сили в Северодонецк.
Губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай съобщи, че украинската войска си е върнала 20 % от територията, която е била изгубила в промишления град, трансформирал се в съществена цел на съветската атака в източния район Донбас. "Не е реалистично " Северодонецк да падне до две седмици, макар че Русия изпрати подкрепления, увери той.
Твърденията на Гайдай не може да бъдат доказани по самостоятелен път. От Ройтерс са съумели да ревизират в четвъртък, че украинските сили не престават да управляват част от Северодонецк.
"Веднага щом се сдобием с задоволително западни оръжия с огромен обхват, ще отблъснем тяхната артилерия от нашите позиции. И тогава, повярвайте ми, съветската пехота, те просто ще побягнат ", сподели още губернаторът на Луганска област. Той заяви, че четирима души, измежду които майка и дете, са били убити при съветски офанзиви в източния украински район през вчерашния ден.
Русия е изпратила подкрепления и употребява артилерия, с цел да организира "щурмови интервенции " в Северодонецк, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили. В дневната му сводка написа, че съветските сили обаче са се отдръпнали, откакто не съумели да напреднат в региона на намиращия се на 60 километра град Бахмут, Донецка област, и да отрежат достъпа до Северодонецк.
Руските сили към този момент са единствено на 15 километра от Славянск, заяви в това време губернаторът на Донецка област Павло Кириленко. Той увери, че този източен украински район няма да падне бързо, само че прикани да бъдат доставени още оръжия.
Една жена е била убита, различен човек - ранен, а 20 хиляди клиенти са останали без ток в Донецк вследствие на украински обстрел, оповестиха през днешния ден сепаратистките управляващи, представени от ТАСС.
Две дами са били ранени при офанзиви на други места в провъзгласената от подкрепяните от Русия бунтовници така наречен Донецка национална република.
Активността на съветските военновъздушни сили над Донбас остава висока, регистрира английското военно разузнаване, представено от Ройтерс. То заяви в дневната си сводка, оповестена от министерството на защитата на Англия, че съветски самолети не престават да правят офанзиви, както с управляеми, по този начин и с елементарни боеприпаси.
Русия комбинира въздушни удари и масиран артилерийски обстрел, с цел да могат нейните сухопътни сили да напредват постепенно в Донбас, който в този момент е главната цел на нейната военна интервенция, изясни английското военно разузнаване. То предизвести, че все по-голямото потребление от съветските сили на неуправляеми муниции води до тежки опустошения в жилищни региони и това съвсем несъмнено е предизвикало цивилни жертви.
Ракета е поразила тази заран селскостопански склад в Одеска област. Двама души са ранени, заяви представител на администрацията на югозападния украински район.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР