Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат

...
Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат
Коментари Харесай

Киев призова за евакуация на Луганск

Украйна приканва цивилните в източния регион на Луганск да избягат неотложно. Русия „ натрупва сили за нахлуване “ там, предизвести губернаторът на региона Сергий Гайдай.

Украинските управляващи обявиха, че са контрактувани 10 филантропични коридора за евакуация на хора от райони, обсадени от съветски сили.

Полицейски час е в действие до на следващия ден в град Одеса поради „ опасност от ракетен удар “ от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на защитата даде актуализация на разследващите данни за обстановката в Украйна, в това число доказателства, че Русия е насочвала офанзиви към цивилни. Оттеглянето на Русия от север разкрива всеобщи гробове и потребление на живи щитове, се споделя в документа. Открити са също по този начин доказателства, че Русия е употребила самоделни избухливи устройства, с цел да „ аргументи жертви, да намали морала и да ограничи свободата на придвижване в Украйна “. Според информацията съветските сили не престават да нападат инфраструктурни цели с „ висок риск “ от пострадване на цивилни.

Украйна е направила замяна на пленници с Русия, заяви през вчерашния ден вицепремиерът Ирина Верешчук. Това е третата сходна замяна от началото на войната. По думите й, 12 украински бойци, които са били пленени, ще се завърнат вкъщи. Верещук добави, че 14 цивилни също се връщат в Украйна като част от договорката. Не се оповестява обаче какъв брой руснаци са освободени.

В изявление за организация АП украинският президент Володимир Зеленски акцентира, че се стреми към мир, макар че руснаците са направили офанзиви против цивилни украинци. " Трябва да се борим, само че да се борим за живот. Не можете да се борите за прахуляк, когато няма нищо и никого. Затова е значимо да спрем тази война ", показва Зеленски и добавя, че украинците ще одобряват мира макар ужасите, на които са станали очевидци през последните шест седмици от началото на войната.

Украинският президент разгласи в следващото си послание към нацията, че страната му няма време за чака за налагането на петролно ембарго на Русия. Когато тиранията стартира експанзия против всичко, което поддържа мира в Европа, би трябвало да бъдат подхванати незабавни дейности, уточни Зеленски. Според него сходни ограничаващи ограничения ще накарат Русия да спре насилието и да стартира да се стреми към мир. Той също по този начин благодари на английския министър председател Борис Джонсън, който посети Киев, за оказаната поддръжка против съветската експанзия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР