Украйна прие закон за легализиране на криптовалутите, който да регулира

...
Украйна прие закон за легализиране на криптовалутите, който да регулира
Коментари Харесай

След даренията за десетки милиони долара: Украйна легализира криптовалутите

Украйна одобри закон за узаконяване на криптовалутите, който да контролира промишлеността в страната, предава CNBC. Законопроектът, който беше признат от Народното събрание на Украйна предишния месец и подписан от президента Володимир Зеленски в сряда, ще разреши на задгранични и украински криптоборси да работят законно, съгласно Министерството на цифровата промяна на страната.

В известие от ведомството се показва, че на банките ще бъде позволено да откриват сметки на крипто компании.

Ukraine has legalized the crypto sector — @ZelenskyyUa signed a law. From now on foreign and Ukrainian cryptocurrencies exchanges will operate legally and banks will open accounts for crypto companies. It is an important step towards the development of the VA market in Ukraine. pic.twitter.com/lqqO1J9r1k
— Міністерство цифрової трансформації України (@mintsyfra) March 16, 2022

Законът за „ виртуалните активи “ дефинира правния статут, класификацията и собствеността на виртуалните активи. Той също по този начин вкарва ограничения за финансов мониторинг.

Националната комисия за скъпи бумаги и фондови пазари на Украйна ще контролира пазара. Органът ще дава отговор за ралзични неща, в това число за издаването на лицензи на криптобизнеси и използване на държавната политика в промишлеността.

Зеленски подписа закона на фона на продължаващата инвазия на Русия в страната, наблягайки ролята, която криптовалутите поеха по време на спора. Миналия месец Украйна стартира да приема дарения под формата на цифрови валути като биткойн и етер, целящи да подкрепят военната ѝ защита против Русия. Досега страната е събрала по този метод над 63 милиона $, съгласно компанията за блокчейн разбор Elliptic.

По-рано тази седмица държавното управление на Украйна пусна формален уеб страница, където хората по света могат да подаряват посредством криптовалути. Средствата се насочват в помощ на военни и филантропични действия в Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР