Украйна премахна, централната част от нейната кампания за оказване на

...
Украйна премахна, централната част от нейната кампания за оказване на
Коментари Харесай

Киев премахва списъка си със спонсори на войната

Украйна отстрани, централната част от нейната акция за оказване на напън върху фирмите, които вършат бизнес в Русия, оповестява " Ройтерс ".

Критиците споделят, че акцията е била нагла и субективна, до момента в който поддръжниците споделят, че тя разкрива по какъв начин промишлеността остава лоялна към Москва.

Припомняме, че това се случва след напън от Китай и Запада. Очакваше се Киев да вземе сходно решение. 
 Китай и Западът натискат Украйна да отстрани листата си със спонсори на войната
Китай и Западът натискат Украйна да отстрани листата си със спонсори на войната

Киев би трябвало да смекчи позицията си, с цел да резервира международната поддръжка за военните си старания

Черният лист е без юридически статут, само че е разстройване за към 50 огромни компании, включени в него за това, че оперират в Русия и подкрепят войната на Кремъл в Украйна, като да вземем за пример заплащат налози.

Това ще бъде показателно за това по какъв начин Киев би трябвало да смекчи позицията си, защото става все по-трудно да резервира поддръжката в международен мащаб за военните си старания повече от две години след началото на войната.

През февруари Пекин - главен консуматор на украинско зърно, изиска Киев да отстрани 14 китайски компании от листата, за

Въпреки че Китай се възприема като съдружник на Русия, Киев съобщи, че се надява втората по величина стопанска система в света на международните водачи тази пролет, на която ще бъде изработен опит за пробутване на проекта за мир на президента Володимир Зеленски.

Вторият източник уточни, че Австрия, Китай, Франция и Унгария са упражнили напън върху Киев по отношение на листата и добави, че той може да бъде отстранен от интернет до дни.

B4Ukraine, коалиция от групи на гражданското общество, съобщи, че о тпадането на листата е разочароващо и че множеството държавни управления не са създали малко, с цел да притиснат фирмите да прекратят връзките си с Русия.

Карин Допелбауер, австрийски народен представител от демократичната партия Неос, разкритикува държавното управление във Виена за оказване на напън върху черния лист. " Правителството би трябвало да разбере, че всевъзможни комфортни връзки с Путин са завършили ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР