Украйна предложи тристранна среща на върха със Съединените щати и

...
Украйна предложи тристранна среща на върха със Съединените щати и
Коментари Харесай

В опит за помирение: Украйна предложи тристранна среща със САЩ и Русия

Украйна предложи тристранна среща на върха със Съединените щати и Русия в опит да разсее заплахата от ескалация на спора в Донбас.

„ Все още нямаме отзвук от Москва, само че американските ни сътрудници преглеждат предлагането с интерес “, сподели Андрий Ермак, началник на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски.

Германия поема самодейността за понижаване на напрежението, откакто Русия изрази неодобрение от договарянията с НАТО тази седмица. Германският първи посланик Аналена Бербок ще пътува за Киев в понеделник и за Москва на идващия ден.

По-рано през днешния ден Украйна бе подложена на масирана хакерска атака, по време на която бяха наранени за малко време уеб страниците на редица държавни институции. От НАТО дадоха обещание още идната седмица да завършват съглашение за усилване на съдействието против хакерите.

Европейските външни министри показаха терзания, че днешната хакерска офанзива може да се окаже въведения към физическа офанзива против Украйна, и дадоха обещание корав отговор на Евросъюза, ако украинската рецесия ескалира.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР