Украйна планира да построи първото си изцяло подземно училище в

...
Украйна планира да построи първото си изцяло подземно училище в
Коментари Харесай

Украйна ще построи първото си подземно училище за защита от руски въздушни нападения

Украйна възнамерява да построи първото си напълно подземно учебно заведение в източния град Харков, с цел да отбрани учениците от съветски бомбени и ракетни офанзиви, сподели кметът на града.

Части от град Харков, който се намира на по-малко от 35 км (20 мили) от съветската граница, са подложени на съвсем ежедневни съветски въздушни офанзиви, които могат да ударят, преди жителите да имат време да стигнат до подземни убежища.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Байдън споделя, че Съединени американски щати „ няма да си тръгнат “ от Украйна на фона на бюджетни разтърсвания Външните министри на Европейски Съюз в украинския Киев за невиждана среща в чужбина Европейски Съюз отхвърля подозренията по отношение на дълготрайния ангажимент към Украйна на срещата в Киев Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 587 завършек на списъка

„ Планираме да построим първото подземно учебно заведение в Украйна, което ще отговори на най-модерните регулаторни условия за защитни структури “, написа кметът на Харков Игор Терехов в приложението за известия Telegram.

„ Този ​​подслон ще разреши на хиляди деца в Харков да продължат безвредно, персонално образование даже по време на ракетни закани “, сподели Терехов.

Кметът не даде детайлности за това по кое време ще отвори учебното заведение, само че означи, че управляващите в Харков няма да понижат разноските за обучение през интервала 2023-24 година, „ макар неналичието на средства от бюджета “, самостоятелната съветска езиковият новинарски уебсайт Meduza заяви във вторник.


 

Докато украинските учебни заведения в зоните на фронтовата линия бяха принудени да се реалокират онлайн през цялата война, Харков провежда към 60 обособени класни стаи в своите метростанции преди началото на новата образователна година на 1 септември, създавайки място за повече от 1000 деца за безвредно образование.

Министерството на образованието на Украйна споделя, че 363 образователни заведения са били унищожени и близо 3800 са развалени в цялата страна от началото на войната с пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година

Харков, който е вторият по величина град в Украйна, имаше население от над 1,4 милиона души преди войната.

Олех Синегубов, губернатор на Харковска област, чийто административен център е град Харков, сподели, че за 24 часа до понеделник един граждански е бил погубен и няколко къщи са развалени вследствие на обстрела и ракетните офанзиви на Русия.

Източник: Ал Джазира, Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР