Украйна оценява решението на страната ни да отмени забраната за

...
Украйна оценява решението на страната ни да отмени забраната за
Коментари Харесай

Мария Габриел: Украйна оценява решението ни да падне ветото за зърното

Украйна прави оценка решението на страната ни да анулира възбраната за импорт на украинско зърно. Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след среща с украинския президент Володимир Зеленски по време на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Габриел и Зеленски разговаряха на среща дружно с румънския президент Клаус Йоханис и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По думите на Габриел, Фон дер Лайен е приветствала решението на България и Румъния да не не престават възбраната си за импорт на украинско зърно.

Вицепремиерът дефинира като неоснователни рецензиите на президента Радев, че кабинетът не води политика за убеждаването на Австрия за унищожаване на ветото против страната ни за Шенген.

По-рано българският държавен глава направи изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Сред главните акценти в речта му беше войната в Украйна. Президентът уточни войната, споровете и тероризма като застрашаващи бъдещето на цивилизацията.

„ От първия ден България жигосах експанзията на Русия против Украйна. Всеки ден от тази война заплашва интернационалния мир и сигурност и към този момент се е трансформирала във война на безсилие, която изправя пред предизвикателство общественото и икономическото развиване в света. Развитието на събитията демонстрира рискова наклонност на ескалация и риск от разпространение на спора в Черно море и засягане на прилежащите на Украйна страни “, сподели Радев.

По-късно през днешния ден следва среща на президента и вицепремиера с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР