Украйна отново призова съюзниците си да предприемат изключителни и смели

...
Украйна отново призова съюзниците си да предприемат изключителни и смели
Коментари Харесай

Украйна: Спешно се нуждаем от системи Пейтриът, оръжия и боеприпаси

У последна още веднъж прикани съдружниците си да подхващат „ изключителни и смели стъпки “ за даване на средства за противовъздушна защита (ПВО) , с които да се помогне на защитата си против вълните от съветски въздушни удари, които са ориентирани към украинската енергийна система, през последните седмици, съобщи Ройтерс.

Руските офанзиви с ракети и дронове по украинската енергийна инфраструктура не престават от средата на март, което принуждава Украйна да ускори търсенето на системи за Противовъздушна отбрана.

„ Спешно се нуждаем от спомагателни системи „ Пейтриът “ и други съвременни Противовъздушна отбрана системи, оръжия и муниции “, сподели посредством видеовръзка външният министър Дмитро Кулеба пред конференцията за сигурността в Черно море. „ Използвам тази опция, с цел да прикани всичките ни сътрудници към изключителни и смели стъпки “, продължи той.

„ Украинската противовъздушна защита в този момент пази освен украинското небе от съветския въздушен гнет, само че също по този начин пази прилежащите Молдова, Румъния и Полша от актуалната заплаха от ракети и дронове, които може да навлязат във въздушното им пространство “, добави Кулеба.

Украинският външен министър разгласи, че през вчерашния ден са се състояли договаряния за спомагателни системи „ Пейтриът “ за Украйна, само че разкритикува бавните темпове, с които се придвижва въпросът.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР