Украйна отчита значими резултати от получените от САЩ и Германия

...
Украйна отчита значими резултати от получените от САЩ и Германия
Коментари Харесай

Украйна отчита значими резултати от получените от САЩ и Германия ПВО системи

Украйна регистрира " значими резултати " от получените от Съединени американски щати и Германия системи за противовъздушна защита, съобщи украинският президент Володимир Зеленски макар вълната от съветски въздушни удари, в това число и бомбената офанзива по център за кръвопреливане, съобщи Ройтерс.

В същото време Русия осведоми за свалянето на дрон, ориентиран към столицата Москва - третата сходна офанзива в разстояние на седмица. Двете страни се нападат непрекъснато с всевъзможни средства, отбелязва Ройтерс.

Вчера Москва вкара ограничавания за полетите на летище " Внуково ", като уточни неопределени аргументи отвън контрола на управляващите.

В своето обичайно видеообръщение нощес Зеленски съобщи, че системите за Противовъздушна отбрана " Пейтриът ", получени от Съединени американски щати, и зенитно-ракетните комплекси " Ирис-Т ", доставени от Германия, се потвърждават като " високоефективни " и " към този момент са довели до значими резултати ". Благодарение на тях Украйна е свалила " основна част " от нападателните средства на Русия в границите на последната седмица, включително 65 ракети от друг тип и 178 щурмови дрона, от които 87 дрона " Шахед ".

Зеленски назова бомбената офанзива по центъра за кръвопреливане в Купянск, Харковска област, " военно закононарушение ". Градът се намира на към 16 километра от фронтовата линия.

Президентът на Украйна разгласи в своя канал в приложението " Телеграм ", че в Купянск " няма нито починали, нито ранени ".

След това обаче украинската прокуратура заяви за двама убити и четирима ранени при въздушния удар по центъра за кръвопреливане, предаде Укринформ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР