Украйна обявява извънредно положение, което ще започне от полунощ на

...
Украйна обявява извънредно положение, което ще започне от полунощ на
Коментари Харесай

Украйна обявява извънредно положение в сила от 24 февруари



Украйна афишира изключително състояние, което ще стартира от среднощ на 24 февруари и ще продължи 30 дни, показва проекто документ, представен от Ройтерс, като в същото време се приканват украинските жители да изоставен Русия, до момента в който Москва стартира да изтегля посолството си в Киев, оповестява Ройтерс.

В допълнение към 30-дневното изключително състояние, украинското държавно управление афишира наложителна военна работа за всички мъже в бойна възраст.

Проектотекстът на документа за изключително състояние в Украйна планува ограничение на придвижването на наборни резервисти в Украйна и към и от Украйна.

Извънредното състояние допуска възбрана на всеобщи събирания и стачки, планът включва и алтернатива за налагане на полицейски час, в случай че е належащо, както и инспекции на персоналните документи.

Проектотекстът на документа включва и възбрана за произвеждане и разпространяване на осведомителни материали, които биха могли да дестабилизират обстановката, като има и регламентиране на работата на гражданските телевизионни и радиоцентрове.

Налагат се и специфични правила за потребление на връзките и предаване на информация посредством компютърни мрежи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР