Украйна обяви, че спира един от руските газопроводи за Европа

...
Украйна обяви, че спира един от руските газопроводи за Европа
Коментари Харесай

Украйна спира руски газопровод за Европа

Украйна разгласи, че стопира един от съветските газопроводи за Европа поради форсмажорни условия. 

От сряда операторът на ГТС на Украйна (OGTS) стопира преноса на газ за Европа през газоразпределителната станция Сохрановка в Луганска област. Това се споделя в известието на оператора, оповестено във вторник на уеб страницата му и цитирано от БГНЕС.  „ OGTS осведоми, че от 07:00 часа (08:00 часа българско време) на 11 май 2022 година газът няма да се приема в украинската GTS във физическата точка на кръстовището Сохрановка “, написа още в него.

Операторът оповестява за възникването на форсмажорни условия, които вършат невероятно по-нататъшното превозване на газ през Географска информационна система „ Сохрановка ” и граничната компресорна станция (КС) „ Новопсков ”, които са под контрола на Русия. 

В собщението се отбелязва и, че „ компресорната станция „ Новопсков ” е първата от компресорните станции на украинската ГТС в Луганска област, през която минава директно съвсем една трета от газа от Русия към Европа (до 32,6 милиона кубически метра на ден).

Компанията прибавя, че " с цел да извърши напълно отговорностите си за пренос към европейските сътрудници, е допустимо краткотрайно прекачване на недостъпни мощности от физическата точка на връзката " Сохранивка " към физическата точка на връзката " Суджа ", която се намира на територия, следена от Украйна. Компанията твърди, че сега нейните чиновници не могат да " упражняват действен и софтуерен надзор върху Конституционен съд " Новопсков " и други активи, намиращи се в тези територии ". 

Газпром удостовери приемането на съобщение от оператора на GTS на Украйна за преустановяване на преноса през GIS Sokhranivka от 11 май заради непреодолима мощ. Технологично е невероятно да се трансферират размери към Географска информационна система Суджа, разпределението на размерите е посочено в съглашението за съдействие и Киев знае това, твърди още Газпром, прехвърляйки напълно виновността върху Украйна.

Украйна продължава да бъде главен директен маршрут за съветски газ към Европа и след нахлуването на Русия в страната на 24 февруари. 
 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР