Украйна не очаква обстановката около износа на нейното зърно да

...
Украйна не очаква обстановката около износа на нейното зърно да
Коментари Харесай

Киев: Не очакваме да има промени в обстановката около износа на зърно

Украйна не чака ситуацията към износа на нейното зърно да се промени след вчерашните диалози сред съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан източник от украинското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11648
Ердоган сподели, че коридорът за експорт на украинско зърно е бил най-важната тематика на диалога му с Путин и че той има вяра, че скоро може да бъде реализирано решение за възкръсване на подписаната с посредничеството на Организация на обединените нации черноморска зърнена договорка.

Тъй като президентите на Турция и Русия не са съумели да реализират съглашение за обновяване на самодейността за експорт на зърно, опасността за пристанищната и гражданската инфраструктура на Украйна остава настояща, съобщи говорителката на украинското оперативно военно командване " Юг " Наталия Хуменюк в ефира на националната телевизия, предаде Укринформ.

" За страдание, тази процедура и изводите на анализаторите са верни - когато Русия не вижда триумф в нито едно направление на своите старания, прибягва до подобен огнен гнет. (...) Наблюдавахме техните дейности и подготвителна работа преди тази значима среща, видяхме мощна нощна офанзива на две талази в южната част на Одеска област. Тя изпрати ясно обръщение в съответната посока, където действа " зърненият кулоар ", който е дразнител за диктатора. Ето за какво установяваме обстоятелството, че продължава да съществува опасност за пристанищната и гражданската инфраструктура, както и за зърното, защото врагът не получи това, което искаше ", съобщи Хуменюк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР