Украйна нарече руската държавна телевизия RT подстрекател към геноцид, след

...
Украйна нарече руската държавна телевизия RT подстрекател към геноцид, след
Коментари Харесай

Украйна призова света да забрани руската телевизия RT

Украйна назова съветската държавна телевизия RT " подбудител към геноцид ", откакто водещ на предаване сподели, че украинските деца, които са виждали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, е трябвало да бъдат удавени , оповестява Sky News..

Маргарита Симонян, основен редактор на съветския държавен новинарски канал, сподели, че водещият Антон Красовски е бил отхвърлен поради неговите " отвратителни мнения ". Тя добави, че никой от Russia Today (RT) не споделя възгледите на Красовски.

В предаването си, излъчено предходната седмица, Красовски сподели, че децата, които са подлагали на критика Русия, е трябвало да бъдат " хвърлени напряко в река със мощно течение ".

Красовски е провоенен коментатор в съветската телевизия, на който са наложени наказания от Европейския съюз.
 Обединеното кралство блокира съветската телевизия RT Обновена
Обединеното кралство блокира съветската телевизия RT

Заради пристрастно отразяване на нашествието в Украйна

Той е коментирал роман на съветския писател-фантаст Сергей Лукяненко за това по какъв начин, когато за първи път посетил Украйна през 80-те години, децата му споделили, че биха живели по-добре, в случай че Москва не е била окупирала страната им.

" Те е трябвало да бъдат удавени в (река) Тисина ", споделя Красовски в отговор. " Просто удавете тези деца, удавете ги. Като опция, сподели той, те " могат да бъдат натикани в колиби и изгорени ".

Meanwhile on Russia's state-funded RT, director of broadcasting Anton Krasovsky suggests drowning or burning Ukrainian children, makes hideous comments about the rapes by Russian soldiers in Ukraine, says Ukraine should not exist and Ukrainians who resist Russia should be shot.
— Julia Davis (@JuliaDavisNews)
В къс сегмент от изявлението в обществените медии Красовски също се засмя на известията, че съветски бойци са изнасилвали възрастни украински дами по време на нашествието.

" Правителствата, които към момента не са забранили RT, би трябвало да гледат този фрагмент ", сподели министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в " Туитър ", препращайки към клип от изявлението.

" Агресивно подбудителство към геноцид (ние ще надигнем този човек на съд за това), което няма нищо общо със свободата на словото. Забранете RT по целия свят ", добави господин Кулеба.

В изказване на уеб страницата на канала Симонян прибавя: " За децата на Украйна, както и за децата на Донбас и всички други деца, искам всичко това да завърши допустимо най-скоро и те да могат да живеят и учат още веднъж в мир - на езика, който считат за роден ".
 Канада забрани излъчването на съветска телевизия
Канада забрани излъчването на съветска телевизия

Руският канал RT бил несъответстващ с канадските стандарти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР