Украйна може да се откаже от стремежа си към присъединяване

...
Украйна може да се откаже от стремежа си към присъединяване
Коментари Харесай

Украински дипломат: Киев може да се откаже от стремежа към НАТО, за да избегне война

Украйна може да се откаже от устрема си към присъединение към НАТО, с цел да избегне война с Русия, съобщи украинският дипломат в Лондон в поръчка за сериозна отстъпка към Москва в отговор на скупчването на съветски сили по общата граница на двете страни, съобщи Ройтерс.

Посланик Вадим Пристайко, който е и някогашен външен министър, уточни пред Би Би Си, че Украйна има предпочитание да бъде „ гъвкава “ в задачата си за участие в Северноатлантическия пакт, което участие съгласно съветския водач Владимир Путин може да провокира война.

„ Можем - изключително при сходни закани и изнудвания и напън “, съобщи дипломатът в отговор на въпрос дали Киев може да промени позицията си по отношение на участието в НАТО.

Украйна има заричане от 2008 година, че в последна сметка ще получи опция да се причисли към алианса, което пък ще го приближи до границите на Русия.

Според Путин все по-силните връзки на Украйна с пакта може да я трансфорат в площадка за ракети на НАТО, ориентирани към Русия. И Русия би трябвало да наложи „ червени линии “, с цел да осуети това. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР