Украйна много скоро ще има нови попълнения към арсенала си,

...
Украйна много скоро ще има нови попълнения към арсенала си,
Коментари Харесай

Западните танкове и предимствата, които Украйна ще получи с тях

Украйна доста скоро ще има нови попълнения към арсенала си, в това число обещаните от западните ѝ съдружници бойни танкове.

След седмици на полемики и договаряния, Leopard 2, с M1 Abrams, а по-рано и в увеличената военна помощ за Украйна като разгласи, че ще даде бойните машини Challenger 2.

Това са значими решения, частично тъй като за разлика от изпращаните до момента системи за противовъздушна защита или противотанкови ракети, тези нови оръжия не са отбранителни. Скоро украинските военни сили ще разполага с Challenger 2, Leopard и Abrams и ще могат да унищожават съветска бронотехника. Какви преимущества ще завоюва от тях Киев, изяснява военният специалист Томас К. Тейнер*.
По-добра отбрана
Западните танкове като Abrams, Challenger 2, Leopard и Leclerc имат доста по-добра ризница от съветските машини. M1A2 Abrams е очевидно по-голям от руските Т-72 или Т-80 и тежи с 15-20 тона повече, като тежестта зависи от модела.

Това в допълнение тегло е най-вече ризница. Руските машини не са в положение да пробият предната ризница на западните бойни танкове от разстояние 2 км, защото тяхната ризница е два пъти по-дебела от това, което съветските снаряди APFSDS могат да пробият.
По-добра оптика и акуратност
Западните танкове имат доста по-добра оптика, което значи, че с тях украинските сили ще могат да видят съветските танкове първи и от доста по-далечно разстояние. А с помощта на балистични устройства, които употребяват лазери, далекомери, датчици за вятър, датчици за надолнище и муниции, западните танкови оръдия в никакъв случай не пропущат изстрел.
Нощно виждане и скорост
Друго огромно преимущество сапо-добрите термовизионни прицели. През нощта съветските танкисти даже няма да видят западните танкове, до момента в който те, въпреки това, ще могат да видят, насочат и унищожат врага от разстояние до 5 км.

Руските екипажи ще могат да оцелеят в такава обстановка единствено в случай че избягат, тъй като скоростта на придвижване в противоположна посока на руските машини няма да е задоволително бърза, с цел да ги избави от западните снаряди APFSDS.
БПМ
Най-добрият метод за побеждаване на вражеската войска е пехота, съчетана с БПМ - бойна машина на пехотата, като Bradley или CV90. Тя е предопределена да обезпечава огнева поддръжка на бойците по време на пердах, както и да ги транспортира. Обикновено БМП са предпазени и против радиоактивни, химически и биологични оръжия

 Американските танкове Bradley M2
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР