Украйна каза във вторник нейният външен министър Дмитро Кулеба ще

...
Украйна каза във вторник нейният външен министър Дмитро Кулеба ще
Коментари Харесай

Украйна и балтийските страни бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради Лавров

Украйна сподели във вторник нейният външен министър Дмитро Кулеба ще бойкотира среща на ОССЕ в Северна Македония тази седмица , защото съветският външен министър Сергей Лавров има намерение да взе участие за първи път от началото на войната, предава Ройтерс.

Латвия, Естония и Литва обявиха във вторник, че външните им министри ще бойкотират също срещата на Европейската работа за сигурност на ОССЕ в Северна Македония тази седмица, поради присъединяване на Лавров.

Първият съветски посланик съобщи, че ще се причисли към външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), в случай че България отвори въздушното си пространство за него . Той сподели, че някои западни страни са поискали срещи с него. 

Българското въздушно пространство е затворено за съветски самолети като част от глобите на Европейския съюз, наложени в отговор на войната на Русия в Украйна, само че страната ми разгласи, че.

" Украинската делегация няма да взе участие в министерската среща на ОССЕ на равнище министър на външните работи ", написа в изказване във Facebook Олег Николенко, представител на украинското външно министерство.

Срещата на 57-членната организация би трябвало да се организира от 30 ноември до 1 декември в Скопие.

В изказване Николенко сподели, че Русия е злоупотребила с разпоредбите за консенсус в организацията, прибягнала е до " изнудване и открити закани " и също по този начин е държала трима украински представители на ОССЕ в пандиза в продължение на 500 дни.

" В такива условия наличието на съветска делегация на срещата на министри на равнище министри за първи път след началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна единствено ще задълбочи рецесията, в която Русия вкара ОССЕ ", сподели той.

В предишното Русия обвиняваше Запада, че подкопава ОССЕ посредством " безразсъдното разширение " на НАТО.
 Скопие чака Лавров за среща на ОССЕ
Скопие чака Лавров за среща на ОССЕ

Северна Македония ще отстрани за малко възбраната за полети от Русия идната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР