Украйна желае Турция да бъде сред страните, които предлагат гаранции

...
Украйна желае Турция да бъде сред страните, които предлагат гаранции
Коментари Харесай

Турция е една от страните, които биха могли да действат като гаранти за мир между Киев и Москва



Украйна желае Турция да бъде измежду страните, които оферират гаранции за сигурност на Украйна като част от едно вероятно съглашение с Русия за преустановяване на войната, съобщи в четвъртък украинският външен министър Дмитро Кулеба след среща с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, оповестява Ройтерс.

Говорейки на брифинг в западноукраинския град Лвов, Кулеба уточни, че Турция също по този начин оказва помощ за определяне на директни договаряния сред украинския президент Володимир Зеленски и съветския президент Владимир Путин.

На взаимната конференция с Мевлют Чавушоглу, украинският външен министър означи " дейната роля " на Турция в посредничеството на мирното съглашение и нейния " огромен престиж и авторитет, които обезпечават непоклатимост в Черноморския район ".

От своя страна Чавушоглу уточни, че " вярата на Турция за преустановяване на огъня се усили още малко " след визитите му както в Русия, по този начин и в Украйна.

" Има възможност двамата водачи (Зеленски и Путин) да се срещнат, в случай че бъде реализирано съглашение по въпросите, които ние виждаме като " доближаване " на позициите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР