Украйна извърши терористична атака срещу Кримския мост. В резултат на

...
Украйна извърши терористична атака срещу Кримския мост. В резултат на
Коментари Харесай

Киев удари по Кримския мост в резултат на коварен план

Украйна извърши терористична офанзива против Кримския мост. В резултат на удара са починали двама души - родители на тежко ранено момиче. Повредено е платното на моста, което се нуждае от ремонт. Преди това безпилотните самолети на ВСУ нападнаха Севастопол. Как са свързани тези офанзиви и какво би трябвало да се направи от въоръжените сили на Руската федерация, с цел да се предотвратят сходни обстановки в бъдеще?

В понеделник вечерта в региона на 145-ия дирек на Кримския мост от Краснодарски край е развалено пътното платно, опорите са непокътнати. Националният комитет за битка с тероризма съобщи, че Украйна стои зад нападението, ударът е нанесен от два наземни дрона. Ведомството добави, че Следственият комитет е образувал наказателно дело по член " Терористичен акт ".

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов увери в канала си в “Телеграм ”, че се вземат всички нужни ограничения. Той помоли почиващите „ да се въздържат от пътешестване през Кримския мост и от съображения за сигурност да изберат различен сухопътен маршрут през новите райони “.

Известно е, че вследствие на терористичната офанзива е ранено момиче, родителите му са починали. Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков сподели, че фамилията живее в района, който той оглавява. Той означи, че незабавно щом лекарите разрешат, детето ще бъде доставено в Белгородска област.

Скоро придвижването по железопътната част на моста беше възобновено. Това заяви в своя канал в “Телеграм ” Олег Крючков, консултант на ръководителя на Крим. Той също по този начин разгласява известие за възобновяването на придвижването на влаковете по моста. По-специално се оповестява, че влакът " Симферопол - Москва " след петчасов престой е тръгнал към Краснодарски край.

Крючков също приказва за това по какъв начин да стигнете до Крим с кола и рейс. " Автобусно придвижване до гара " Южная ". Оттам с електрически влакове до Темрюк. Трансфер назад до рейсовете и до дестинацията “, написа той. Пътническите коли могат да стигнат до полуострова с ферибот или по различен маршрут през новите територии. Товарен превоз - единствено по различния маршрут.

Руските управляващи реагираха остро на офанзивата. Говорителят на външното министерство Мария Захарова съобщи в канала си в “Телеграм ”, че нападението е осъществено от украинските сили. Тя акцентира, че решенията за офанзива против съветски обекти се вземат от управляващите на страната с директното присъединяване на специфичните служби и политиците на Съединени американски щати и Англия.

В поддръжка на думите си тя приложи видеозапис от диалог сред украинския външен министър Дмитрий Кулеба и съветските шегаджии Владимир Кузнецов ( “Вован ”) и Алексей Столяров ( “Лексус ”), състоял се през октомври предходната година. Тогава шефът на украинското външно министерство призна, че Киев стои зад гърмежите в Крим и Белгород.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в канала си в “Телеграм ” означи, че терористите схващат единствено езика на силата и е належащо да се работи против тях с " безчовечен способи ". Той също по този начин прикани да се откажат от " безвкусната концепция " за съд над бойците и да стартира взривяването на техните къщи и къщите на техните родственици.

Прессекретарят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че съветските управляващи са наясно с коварството на врага. Той акцентира, че украинските военни са умъртвили „ младо семейство, родителите на момичето “. Освен това той означи, че Москва е наясно с „ дълбоката съгласуваност “ на ВСУ с Вашингтон, „ редица европейски столици “ и НАТО.

Говорейки за обстановката с туризма в Крим, Песков означи, че би трябвало да се резервира зоркост и самообладание. „ Всички съответни служби и отдели работят. Наясно сме с коварството на киевския режим. Всички ние ще работим и ще останем бдителни и фокусирани, с цел да предотвратим сходни нещастия да се случват още веднъж “, сподели той.

Изпълняващият длъжността началник на ДНР Денис Пушилин сподели, че е разискал с Аксьонов съдействието в организирането на придвижването по сухопътния кулоар, минаващ през републиката. Той означи, че в района се вкарват редица ограничения, които ще обезпечат ускорение на прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт на административната граница.

Освен това на съответните ведомства е разпоредено да обезпечат съществуването на горива в бензиностанциите по маршрута и съществуването на съпътстващи артикули. Отбелязва се, че ще се прави непрекъснато пътешестване по сухопътния кулоар - полицейският час краткотрайно е спрян.

Изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо също се срещна с Аксьонов. В своя канал “Телеграм ” той оповестява, че с цел да се форсира прекосяването на коли, ще бъде повишен броят на личния състав и на трите автомобилни пункта сред района и Крим. Освен това са подхванати ограничения за разпределение на трафика в Ростовска област.

Що се отнася до военния съставен елемент на терористичната офанзива, специалистите приписват случая на други терористични офанзиви, осъществени от врага предния ден. Тогава Черноморският флот и силите на Противовъздушна отбрана отблъснаха офанзивата на украински БПЛА против Севастопол. Въоръжените сили на РФ смъкнаха два безпилотни летателни апарата и потиснаха още пет със средства за радио-електронна битка (РЕБ).

Експертите също считат, че офанзивата против града е осъществена за да се отвлече вниманието на въоръжените сили на РФ от главната офанзива против инфраструктурния обект. Има също догатки, че врагът може да организира разследваща работа за разкриване на недостатъци в съветските системи за Противовъздушна отбрана и РЕБ.

„ Има директна връзка сред неделната офанзива против Севастопол и офанзивата против Кримския мост. Противникът употребява тактиката на " дребните инжекции ". С негова помощ е осъществено разузнаване на работата на нашите противопоставяния. Задачата беше сложена, както следва: да се разпознават слабостите на системите за противовъздушна защита и електронна война, както и да се ревизира какво съоръжение ще се употребява за отразяване на удари “, сподели военният специалист Максим Климов.

„ Не мисля, че ВСУ са желали да прикрият проектите си за офанзива против Кримския мост. Не наблюдавахме опити за претоварване на съветските контрамерки: броят на задачите от врага явно не надвишава размера, който Въоръжените сили на Руската федерация могат да отхвърлен ”, акцентира Климов.

Подобна позиция споделя военният специалист Юрий Кнутов. „ Най-вероятно, атакувайки Севастопол, съперникът се е опитвал да отвлече вниманието на съветските въоръжени сили, по-специално силите на бреговата защита, от нанасянето на главния удар по Кримския мост. Използвана е дребна група дронове, с цел да се сътвори чувство измежду съветските сили за идната втора вълна от офанзиви против града “, счита специалистът.

„ Не изключвам, че благодарение на нахлуване против Севастопол ВСУ са се пробвали да намерят пропуски в нашите системи за Противовъздушна отбрана и РЕБ. На тяхна страна са разследващите самолети на НАТО и спътниците на Алианса, благодарение на които са получени данни – в кой регион би бил най-ефективен ударът. Има и информативен аспект - терористичният акт е осъществен в последния ден от Зърнената договорка ”, акцентира събеседникът.

„ Разбира се, би трябвало да се работи по-добре в бъдеще, с цел да се предотвратят сходни случаи. Важно е да се усъвършенстват системите за РЕБ в употреба, както и деликатно да се проучат съществуващите дефекти в работата по противопоставяне на БПЛА. Освен това би било потребно да си напомним практиките, които интензивно използвахме по време на Великата отечествена война “, отбелязва специалистът.

„ Тогава Съюз на съветските социалистически републики интензивно употребява заграждения с мрежи, които разрешават да не се позволяват вражеската техника и торпеда. Сутринта системата е отворена за прекосяване на цивилни кораби, а до вечерта е затворена.Това е доста ефикасна процедура, която има забележителен принос за успеха на страната ни “, акцентира Кнутов. „ Необходимо е също да се ускори отбраната на Кримския мост откъм морето. Няма да навреди да слагат противовъздушни оръдия около обекта, както и да употребяват мрежови бариери. Защитата на линейна конструкция с дължина 19 километра обаче ще остане сложна задача “, счита Сергей Денисенцев, специалист в Центъра за разбори, тактики и технологии.

„ Най-ефективното решение на казуса с защитата е допустимо единствено с настъпателни средства. Необходимо е да се усилят рисковете от нахлуване за съперника, като в отговор се унищожават неговите инфраструктурни уреди, да вземем за пример мостовете през Днепър в Киев “, обобщава Денисенцев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР