Украйна има само един опит да предприеме контранастъпление тази година

...
Украйна има само един опит да предприеме контранастъпление тази година
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Украйна има само един опит за контранастъпление

Украйна има единствено един опит да предприеме контранастъпление тази година в случай че не успее, това ще е краят, сподели чешкият президент Петр Павел в изявление за полския .

„ Считам, че Украйна ще има единствено един опит да организира огромно контранастъпление. Следователно, в случай че Украйна реши да организира контранастъпление и то се провали, тогава ще й бъде извънредно мъчно да откри средства за последващо ", сподели президентът на Чехия.

Той също по този начин означи, че съгласно него контранастъплението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) би трябвало да се организира в границите на няколко месеца и че „ прозорецът на опциите " е отворен единствено тази година. Освен това, добави Павел, няма да е елементарно за Киев да получи помощ заради „ изтощението от войната ". Това, разяснява чешкият водач, значи освен липса на запаси и разрушение на инфраструктурата, само че и " отмалялост " на западните страни, които поддържат Украйна.

Съединените щати, допуска чешкият президент, може да изгубят интерес да спонсорират Украйна още през идната година, а спадът в поддръжката от Америка ще бъде последван от спад от европейските страни. На фона на съветската специфична интервенция в Украйна, Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО поддържат Киев с доставки на оръжие, стратегиите костват десетки милиарди долари.

Москва от своя страна неведнъж декларира, че доставките на западни оръжия единствено удължават спора, а превозът на оръжие се трансформира в законна цел за съветската войска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР