Украйна и Полша работят със Световната здравна организация за ограничаване

...
Украйна и Полша работят със Световната здравна организация за ограничаване
Коментари Харесай

Украйна, Полша и СЗО се борят срещу нарастващия брой случаи на туберкулоза сред бежанците

Украйна и Полша работят със Световната здравна организация за ограничение на възходящия брой случаи на туберкулоза измежду бежанците, избягали от съветската инвазия в страната им. Преди войната Украйна е била на второ място в Европа по периодичност на инфекциозното белодробно заболяване и здравната ѝ система е прилагала непоколебим метод към лекуването му. В Полша процентът на заболелите е доста по-нисък и лекарите би трябвало да се приспособяват. 
Преди това в Полша мултирезистентната туберкулоза не беше огромен проблем. Избухването на войната промени това, в този момент има повече от 100 случая, което е към три пъти повече спрямо преди.
Стефан Весоловски, общоприет шеф на Института по туберкулоза и белодробни заболявания

От 2015 година насам СЗО трансформира битката с световната зараза от туберкулоза в собствен приоритет, Сега тя работи в тясно съдействие с полските управляващи.
Когато хората бягат от войната в Украйна, имаше потребност да се подсигурява достъп до непрестанно лекуване за туберкулоза и да се обезпечи бърза диагностика на новите случаи на туберкулоза. Полските здравни управляващи действаха доста бързо, с цел да отговорят на това предизвикателство. СЗО Европа работи един до друг с полските здравни управляващи и полските здравни институции.
СОТ доктор Нино Бердзули, специфичен делегат на СЗО за незабавна реакция в Украйна

В началото на руската инвазия в Украйна, към 4 милиона души избягаха през границата в Полша, най-вече дами, деца и възрастни мъже. Около един милион бежанци остават там. СЗО, полските и украинските управляващи работят, с цел да предотвратят прибавянето на туберкулоза към многочислените провокации, пред които са изправени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР