Украйна и Полша постигнаха решение за създаване на общ митнически

...
Украйна и Полша постигнаха решение за създаване на общ митнически
Коментари Харесай

Киев забрани символите Z и V

Украйна и Полша реализираха решение за основаване на общ митнически надзор след визитата на полския президент Анджей Дуда в Киев. Украинският парламент забрани да бъдат употребявани съветските военни знаци Z и V.

Изминалият ден беше денят на Полша в Украйна - по този начин Володимир Зеленски разяснява визитата на полския президент и дефинира решението за общ митнически надзор като стъпка към еврочленството на Украйна:

" Постигнахме решение, което е революционно за активността по нашата обща граница. Ще създадем взаимен митнически надзор, който ще форсира граничните процедури и ще ограничи корупционните опасности, само че тази стъпка е също начало на нашата интеграция в общото митническо пространство на Евросъюза и е исторически развой ".

Украинският парламент забрани знаците Z и V, употребявани от съветските военни за разпространение на войната им в Украйна, само че позволи използването им за просветителни или исторически цели. Президентът Зеленски наложи несъгласие на предходна версия на законопроекта и настоя за изключение за музеи, библиотеки, научни писания, учебници.

Русия възнамерява да вкара през новата образователна година съветска стратегия в образоването в Мариупол, съобщи украинският омбудсман Людмила Денисова. В адаптационния интервал ще бъдат преподавани единствено три предмета - съветски език и литература, история на Русия и математика, уточни Денисова.

Украйна няма да одобри никаква договорка с Москва, която да включва подчинение на територии, бе безапелационен украинският президентски консултант Михайло Подоляк. Той уточни като изискване за възобновяване на договарянията изтеглянето на съветските войски.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински разгласи, че Москва е подготвена за продължение на разговора, а замразяването на процеса се дължи на Киев.

Виртуално съвещание на контактната група " Рамщайн " за защитата на Украйна е планувано за през днешния ден под управлението на американския министър на защитата Лойд Остин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР