Украйна е попълнила въпросника за присъединяването към ЕС, съобщи Игор

...
Украйна е попълнила въпросника за присъединяването към ЕС, съобщи Игор
Коментари Харесай

Киев е попълнил въпросника за членство в ЕС

Украйна е попълнила въпросника за присъединението към Европейски Съюз, заяви Игор Жовква, заместник-началник на кабинета на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

По време на визитата си в Киев на 8 април ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен връчи на президента Зеленски въпросника, след чието попълване Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Евросъюза да стартира разискване на вероятно начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността.

Очакваме рекомендацията да бъде положителна и тогава топката ще бъде в полето на страните членки на Евросъюза, допълниха от президентската канцелария в Киев с уточнението, че Украйна чака да получи статута на претендент за еврочленство през юни по време на срещата на Европейския съвет.

" След това ние ще би трябвало да стартираме договарянията за присъединение. И откакто един път стартираме тези договаряния, към този момент ще можем да приказваме за пълноправно участие в Европейски Съюз ", уточни още Жовква.

На 8 април Фон дер Лайен сподели, че " няма както нормално да отнеме години, а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР