Украйна е получила резервни части за своите изтребители, за да

...
Украйна е получила резервни части за своите изтребители, за да
Коментари Харесай

Пентагонът не е изненадан от теста на новата руска ракета "Сармат"

Украйна е получила аварийни елементи за своите изтребители, с цел да укрепи военновъздушните си сили, само че не и цели самолети, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. Така той  поправя свое изказване от предходния ден.

Кърби посочи, че САЩ  са " помогнали за превозването на някои спомагателни елементи за нужните на украинците самолети ".

От Пентагона разясниха и изстрелването на ракета, за която съветският президент Путин съобщи, че няма аналог и ще накара да се замислят тези, които се пробват да заплашват страната му.

От Пентагона обявиха, че осъщественото през вчерашния ден от Русия изстрелване на междуконтинентална балистична ракета " Сармат " е било " обикновен " тест и не е представлявало " никаква опасност " за Съединените щати или техните съдружници, заяви Франс прес.

Ракетата беше изстреляна от северозападната част на страната и порази цел на полуостров Камчатка в Далечния изток.

Москва " съответно е уведомила " Вашингтон за теста в сходство със отговорностите си по нуклеарния контракт, тъй че той не е бил " изненада " за Министерството на защитата на Съединените щати, съобщи представителят Джон Кърби.

" Сармат " е най-мощната ракета с най-дългия в света обхват на поразяване на задачата, която доста ще укрепи бойната мощност на стратегическите нуклеарни сили на нашата страна ", обявиха по-рано от съветското министерство на защитата. Президентът Владимир Путин пък съобщи, че оръжието няма аналог и ще накара да се замислят тези, които се пробват да заплашват страната.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е предала на Украйна план на спокойно съглашение и чака отговор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР