Украйна е получила американски касетъчни боеприпаси, съобщи високопоставен представител на

...
Украйна е получила американски касетъчни боеприпаси, съобщи високопоставен представител на
Коментари Харесай

Вашингтон прати на Киев касетъчни боеприпаси

Украйна е получила американски касетъчни муниции, заяви почитан представител на Пентагона, представен от Ройтерс. Според Вашингтон неразрешените в над 120 страни, само че не и в Съединените щати, Русия и Украйна, касетъчни муниции, които съставляват голям брой дребни експлозиви, събрани в бомба, ракета или артилерийски снаряд, ще оказват помощ на украинските въоръжени сили да освободят окупирани от съветските сили територи. 

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че новите западни оръжейни доставки за Украйна " единствено ще влошат обстановката " и " ще разпалят спора още повече ".

На този декор по-късно през днешния ден се чака да изтече договорката за експорт на украинска зърнена продукция през черноморските пристанища, в случай че Москва не се съгласи той да бъде продължен. Критиките от съветска страна са, че поради западните наказания е възпрепятстван нейният експорт на торове и храни. 

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани съветския президент Владимир Путин да не позволява преустановяване на износа на украински зърнени култури през Черно море, тъй като, по думите й, " това ще аргументи дефицит на зърно в световен мащаб ".

Сделката беше контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция и подписана сред Киев и Москва през юли предходната година. 

Вчера турският президент Реджеп Ердоган увери, че договарянията за удължение на съглашението не престават.

Франс прес написа, че сред 2 и 13 юли едвам 7 кораба са напуснали украинските пристанища в Одеса и Краматорск, като през октомври предходната година приблизително по толкоз са отплавали дневно. Агенцията добавя, че най-вече украинска родукция отива в Китай, Испания и Турция, само че също по този начин и в страни, обхванати от рецесии, като Афганистан, Етиопия, Кения, Сомалия, Судан и Йемен. 

В последната си Фейс изява Зеленски благодари на воините, които пазят Украйна:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР