Украинското ръководство отказва да преговаря с Русия по указания от

...
Украинското ръководство отказва да преговаря с Русия по указания от
Коментари Харесай

СТРАТЕГИЧЕСКО ПОРАЖЕНИЕ НА РУСИЯ Е НЕВЪЗМОЖНО

Украинското управление отхвърля да договаря с Русия по инструкции от Вашингтон, американските управляващи би трябвало сами да поправят тази неточност, съобщи Владимир Путин в двучасово изявление за американския публицист Тъкър Карлсън.
“Ние не отхвърляме да приказваме, ние желаеме да преговаряме. Западът и Украйна, която е сателитна страна на Съединени американски щати, не желаят. А през 2022 година Зеленски издаде декрет, забраняващ мирни договаряния с Русия “, сподели Путин.
Карлсън попита за какво съветският президент не потърси непосредствено Байдън, откакто Киев отхвърля предговори. Путин отговори: „ Ако Зеленски отхвърля да договаря, допускам, че го прави под инструкциите на Вашингтон. Ако Байдън счита, че това е неверно решение, да се откаже от него, да откри внимателно опрощение, тъй че никой да не е афектиран “...
Путин напомни, че Русия и Украйна са били пред подписване на спокойно съглашение в Истанбул през март 2022 година, само че Киев внезапно е отказал да го подпише. Президентът на Русия цитира самопризнание на Давид Арахамия, началник на парламентарната група на партията на Зеленски „ Слуга на народа “ и член на преговорния екип в Истанбул. Той описа, че някогашният английски министър председател Борис Джонсън е пристигнал в Киев, като ги е убедил да се откажат от мир с Русия и „ просто да се бият “...                                                                        
Карлсън сложи въпроса дали Путин счита, че би било унизително НАТО да признае контрола на Русия върху територия, която е била украинска преди две години. „ Аз споделих: дано помислят по какъв начин да го създадат с достолепие. Варианти има, само че единствено в случай че има предпочитание “, отговори Путин.
Той съобщи, че войната в Украйна е почнала през 2014 година, когато украински самолети са бомбардирали цивилни в Донбас, а в този момент Русия „ приключва тази война “. На въпрос на Тъкър Карлсън дали Москва е постигнала задачите си, Путин отговори негативно, защото не е реализирана „ денацификация “. На въпрос по какъв начин ще бъде направено това в случай, че Русия не управлява и няма желание да управлява цяла Украйна, Путин отговори, че към този момент е имало такава уговорка за денацификация в мирното съглашение от 2022 година

Русия и НАТО

Владимир Путин описа, че е попитал тогавашния президент Бил Клинтън дали Русия може да се причисли към НАТО. Първо Клинтън дал отговор: „ Мисля, че да “, само че откакто разговарял с екипа си, по-късно споделил: „ Не е допустимо “.
Карлсън попита Путин дали е откровен за присъединение към НАТО. Путин отговори, че в действителност желал да знае дали участието е опция. Той уточни, че позитивен отговор от Запада би могъл да докара до развой на помиряване и вероятно до вероятно участие в НАТО. Путин описа и че е предложил Съединени американски щати, Европа и Русия да имат общ защитителен щит, само че е получил отвод и на това предложение.
Русия няма желание да нападна страни членки на НАТО и ще отвърне единствено в случай че бъде атакувана, сподели той на въпрос на Тъкър Карлсън по какъв начин ще разяснява изказванията на Украйна и други западни политици, че Русия желае да завладее Европа. Западните страни „ се пробват да сплашат личното си население с мислена съветска опасност “, сподели Путин. Той добави, че „ умните хора прелестно схващат, че това е погрешно “.
Карлсън попита президента дали може „ да си показа сюжет, при който изпраща съветски войски в Полша “. Путин отговори: „ Само в един случай: в случай че ще има нахлуване против Русия от Полша. Защо? Защото нямаме ползи в Полша, Латвия или който и да е различен член на НАТО “.

Дедоларизацията

Използването на щатския $ като инструмент за битка във външната политика е една от най-големите стратегически неточности, позволени от американското управление, съгласно Путин. „ Доларът е крайъгълният камък на силата на Съединените щати. Мисля, че всички доста добре схващат, че колкото и долари да се печатат, те бързо се разпръскват по целия свят... За какво ни приказва дългът от 33 трилиона $ на Съединени американски щати? Това е главното оръжие, употребявано от Съединени американски щати, с цел да запазят силата си в целия свят. Вижте какво става по света. Дори съдружниците на Съединени американски щати в този момент понижават доларовите си запаси. Виждайки това, всеки стартира да търси способи да се отбрани. Но фактът, че Съединени американски щати ползват ограничаващи ограничения към избрани страни, като да вземем за пример налагане на ограничавания върху транзакциите, заледяване на активи и така нататък, провокира сериозна угриженост и изпраща сигнал до целия свят “, съобщи Путин.

Съединени американски щати се опасяват от Китай повече, в сравнение с от Русия

Руският президент съобщи, че Съединени американски щати се опасяват доста повече от мощен Китай, в сравнение с от мощна Русия, защото популацията на Китай е 1,4 милиарда души, а китайската стопанска система от дълго време е изпреварила американската...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР