Украинското правителство призова днес жителите, избягали от страната заради войната,

...
Украинското правителство призова днес жителите, избягали от страната заради войната,
Коментари Харесай

Украйна призова милионите бежанци да не се завръщат в страната заради недостига на ток

Украинското държавно управление прикани през днешния ден жителите, избягали от страната поради войната, да не се връщат преди пролетта, заради вредите, нанесени на електроснабдителната и отоплителната система, съобщи ДПА.

" Ако имате опция, останете и прекарайте зимата в чужбина! ", съобщи заместител министър-председателката Ирина Верешчук по националната телевизия.

Тя сподели, че енергийната система е нестабилна поради съветските удари.

" Виждате какво прави Русия, всичко го виждат. Да се върнете в този момент би означавало още веднъж да застрашите себе си, децата си, всичките си уязвими родственици, които са заболели, с лимитирана пъргавина или остарели ", добави Верешчук. " Трябва да преживеем тази зима ", съобщи тя.

Верешчук сподели също, че през пролетта чака доста хора да се завърнат в родината, с цел да възстановят разрушеното и да пратят децата си на учебно заведение в Украйна.

По данни на Организация на обединените нации 7,7 милиона украински бежанци са регистрирани в други европейски страни от началото на съветската инвазия в края на февруари, написа Българска телеграфна агенция. Има също по този начин няколко милиона разселени в самата Украйна.

Русия съобщи, че силите ѝ са отблъснали украинска офанзива в Херсонска област

Руските сили са отблъснали украински офанзиви в южната Херсонска област и в източната Луганска област на Украйна, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

В момента поставените от Москва управляващи в Херсонска област изтеглят десетки хиляди цивилни на изток от река Днепър, изправяйки се пред украинска контраатака, вследствие на която Киев към този момент си върна обширни територии, завзети от съветските сили в първите дни на войната, заяви Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР