Украинското оперативно командване Юг“ съобщи, че са унищожени 4 системи

...
Украинското оперативно командване Юг“ съобщи, че са унищожени 4 системи
Коментари Харесай

Ожесточени боеве край Херсон, започна евакуацията на цивилни

Украинското оперативно командване „ Юг “ заяви, че са унищожени 4 системи Противовъздушна отбрана и 3 РСЗО 

Десетки съветски и украински бойци починаха при последните кръвопролитни сражения в Херсонска област. От оперативно командване „ Юг “, представени от УНiАН, оповестиха, че са нанесли въздушни удари по места със струпана жива мощ и техника и са извадили от строя четири системи за противовъздушна защита на руснаците, а те от своя страна настояват, че украинците са дали доста жертви при следващите си опити за контранастъпление. 

Военният анализатор Борис Рожин заяви, че съветските Противовъздушна отбрана са прехванали 16 снаряда от американските реактивни системи за залпов огън " HIMARS " и от украинските " Ольха " в Луганска и Херсонска област, а по този начин също са унищожили 10 противорадиолокационни ракети HARM.

 

„ През миналото денонощие бяха унищожени две реактивни системи за залпов изстрел „ Ураган “, една РСЗО „ Град “, тежка огнехвъргачна система „ Слънцепек “, два 120-мм миномета, три танка и три командни пункта, оповестяват от ОК „ Юг “.

„ Врагът от време на време употребява диверсионно-разузнавателни групи, с цел да разкрие украинските позиции. Те навлязоха в украински бдителен пункт. В резултат на бойната пукотевица съперникът претърпя загуби (има починали и ранени) и се отдръпна “, осведомиха от украинският боен щаб.

Оттам оповестиха, че съветската авиация два пъти е атакувала украинските позиции в региона на Давидов брод с хеликоптери и щурмови самолети, само че нямало загуби.

 

„ Нашите въздушни удари бяха 3,5 пъти по-мащабни и 10 пъти по-ефективни във връзка с успеваемостта: изумени бяха 4 позиции на Противовъздушна отбрана на съперника в региона на Берислав и Нова Каховка, както и 3 места за скупчване на жива мощ и техника край Херсон и Николаев “, оповестиха от ОК „ Юг “

Междувременно Нова телевизия заяви, че към този момент е почнала евакуацията на цивилни в Херсон. Окупационните съветски управляващи в украинската провинция желаеха Москва да им помогне с извеждането на жителите.

 

Евакуация се постанова поради всекидневния обстрел от напредващата украинска войска, сподели оповестеният за губернатор на Херсонска област Владимир Салдо.

Това е един от първите признаци, че Русия губи надзор над окупираната област. Според медии в Москва към този момент се чакат първите евакуирани в съветската Ростовска област.

 

Херсон е единственият регионален център, който Русия завладя от началото на войната през февруари. Това придава на града и в допълнение символно значение, с изключение на значимостта му като единствен плацдарм, западно от река Днепър.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР