Украинският защитник на Лудогорец Игор Пластун даде интервю за Footboom.ua.

...
Украинският защитник на Лудогорец Игор Пластун даде интервю за Footboom.ua.
Коментари Харесай

Герой на Лудогорец разкри кога се плащат премиите в клуба, тимът остава без такава за 2:1 над Ботев

Украинският бранител на Лудогорец Игор Пластун даде изявление за Footboom.ua. Пред изданието от своята татковина 27-годишният защитник разкри, че отборът няма да получи награда за успеха с 2:1 против Ботев, когато той вкара победния гол и в края почисти от голлинията. Пластун призна, че през лятото е имало оферта за него от европейски клуб, само че тя е била отхвърлена от Лудогорец. Днес от 16:00 часа първенците гостуват на Оборище (Панагюрище) в 1/16-финален дуел от Купата на България.

- Игор, вкарахте решителния гол против Ботев и донесохте успеха на своя тим. Преди това какъв брой пъти сте вкарвали решителни голове?
- Не помня последния случай, в който съм вкарвал надвит гол. Но сигурно аз не осъществявам толкоз постоянно като Серхио Рамос в Реал (Мадрид). Не е значимо какви голове въвеждам. Главното е, че попадението ми оказа помощ на тима да завоюва успеха и да добави три точки в актива си. Преди това за последно се бях разписал в мач от шампионата против Черно море. Тогава губехме с 0:1, само че изравнихме резултата, а по-късно спечелихме и значима победа с 3:1.

- Попадението против Ботев в 80-ата минута заучено състояние ли беше или просто случайност?
- Бях задължен да бъда в наказателното поле на противника. Ден или два преди даден мач постоянно отработваме статични положения, упражняваме и такива комбинации. Радвам се, че бях на вярното място и вкарах този гол.

- Ботев? Това мощен тим ли е в България?
- Стабилен отбор, съгласно българските ограничения. Участва в квалификациите за Лига Европа. Победи ни на финала на Купата на България през предишния сезон, а по-късно ни надделя и за Суперкупата. Затова мачът беше извънредно сложен и значим.

- Ще получите ли награди за гола и успеха?
- Не! При нас има система, съгласно която награди в клуба се заплащат единствено при победа, която ни праща преди всичко в класирането. В момента изоставаме на една точка от ЦСКА. Затова по-важното беше, че спечелихме и не изоставаме доста от водача. Играхме добре против съперниците за първото място – направихме 0:0 като посетител на Левски и победихме ЦСКА с 1:0, само че загубихме точки в мачове, където не трябваше да позволяваме това. Затова сега не са значими наградите, а да догоним водача и излезем преди всичко. Трябва да го създадем, в случай че желаеме да запазим купата и да защитим реномето си на най-силния тим в шампионата.

- Как отпразнува победния си гол и триумфа със своите съотборници?
- За такова нещо сега няма време. Сезонът е в своя кипеж. Играем няколко мача в сбит цикъл – Купата на България, шампионата и Лига Европа. Точно по тази причина успеха над Ботев към този момент е в историята. Готвим се за идната среща.

- В Лига Европа Лудогорец е в група с Хофенхайм, Брага и Истанбул Башакшехир. Ще се класирате ли за идващия кръг на шампионата?
- Действително, групата ни е сложна! Вероятно една от най-силните в шампионата. Лудогорец обаче е умел тим в евротурнирите. Затова имаме шансове. В първия мач се представихме мощно в Турция и направихме 0:0. Заслужена точка, макар че на моменти домакините бяха по-близо до успеха, само че и ние имахме шансове да вкараме гол.

- В националния тим на Украйна беше назначен скаут. Андрей Воронин ще следи за представянето на легионерите. Мислите ли, че той ще успее да пристигна в България?
- Не мога да разясня сходна тематика. Треньорският щаб самичък взема решение кои играчи да следи и на какви мачове да върви. Разбира се, аз четох за това, че Воронин ще бъде скаут. Моята задача е да играя на равнище, което да ми завоюва място в националния тим и тогава сигурно ще бъда извикан.

- Дълго ли мислите да се задържите в Лудогорец? Имаше ли оферти да промените тима или шампионата?
- Мисля, че няма смисъл да се съжалява за неща, които е можело да се случат. През лятната пауза имаше оферта от един европейски тим, само че то не удовлетвори управлението на клуба. Затова сега съм състезател на Лудогорец. Имам контракт за две години. Моята задача е професионално да извършвам дилемите си на терена и да се сготвям съзнателно за мачовете, а не да мисля за оферти от други клубове. Времето и представянето ми ще покажат по какъв начин ще продължи кариерата ми.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР