Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова учените да проучат влиянието

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова учените да проучат влиянието
Коментари Харесай

Кулеба: Пропагандата на Кремъл положи основата за зверствата на руските военни

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани учените да проучат въздействието на съветската агитация, която съгласно него е подготвила почвата за зверствата в Буча, град покрай Киев, който бе под съветска окупация.

„ Буча не се случи за една нощ. В продължение на доста години съветските политически елити и агитация подбуждаха ненавист, дехуманизираха украинците, подхранваха съветското предимство и подготвяха почвата за тези зверства “, съобщи Кулеба в „ Туитър “.

„ Призовавам анализаторите по целия свят да проучат и схванат какво докара до Буча “, продължи той.

Украйна и западните страни упрекват съветските войски в „ кръвопролитие “ и „ военни закононарушения “, откакто десетки тела бяха открити по улиците на Буча, дребен град северозападно от Киев, който беше отвоюван на 31 март от украинските войски.

Журналисти на Агенция Франс Прес, които съумяха да отидат там на 2 април, видяха телата на двадесет мъже, облечени в цивилни облекла, разпръснати на няколкостотин метра по улица в града. Единият лежеше до колелото си, други имаха пазарски чанти до себе си. Друг, лежащ на една страна, с вързани ръце зад тила. Най-малко два от тези трупове бяха с огромни рани по главата.

Буча се трансформира в знак на зверствата на войната, само че разкритията не се лимитират единствено до този град.

Клането в Буча провокира остро наказание в целия свят и накара съдружниците на Киев да подхващат нови наказания против Русия./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР