Украинският президентВолодимир Зеленскиотново призова за бързото присъединяване на Украйна към

...
Украинският президентВолодимир Зеленскиотново призова за бързото присъединяване на Украйна към
Коментари Харесай

Зеленски: С Украйна НАТО ще е по-силен

Украинският президентВолодимир Зеленскиотново прикани за бързото присъединение на Украйна към НАТО, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели, че през вчерашния ден е разискал идната среща на върха на алианса в Брюксел с полския президент Анджей Дуда.

" Това е точният миг, в който догатките на Русия, че някой в НАТО се опасява от нея, би трябвало да бъдат изцяло разрушени ", съобщи нощес украинският държавен глава в постоянното си видеообръщение. “Подобни догатки подхранват нападателните упоритости на Русия. Трябва да ги обезвреждаме ", добави той.

Присъединяването на Украйна към НАТО ще направи алианса по-силен, акцентира Зеленски.

Той разяснява и подготовката на конференция за възобновяване на Украйна, която ще се състои в Лондон, отбелязвайки, че за него е значимо да бъде възобновено всяко разрушено място в страната му.

След като руините изчезнат, това няма да е загуба единствено за агресора, ще изчезне самата концепция за експанзия, изясни украинският президент.

Той за следващ път разкритикува метода, по който се ползват глобите против Русия, като обърна внимание на ракетния удар против пристанищния град Одеса. Много от съставените елементи на ракетите, употребявани от Москва освен това нахлуване, са пристигнали от други страни. Ако глобите бяха прилагани поредно, Русия към този момент нямаше да може да нападна Украйна, уточни Зеленски./Novini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР