Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие
Коментари Харесай

Зеленски: Условието за мир между Киев и Москва е суверенитет на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, оповестява Анадолската организация

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски.

Във видеообръщението си той споделя, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев, съобщи БГНЕС.

" Нашите храбри войски нанасят смъртоносни удари на окупаторите и ясно изясняват на съветската страна, че е належащо да се договаря допустимо най-скоро. Шестнадесет хиляди окупатори към този момент са унищожени в Украйна. За какво? За какво са умрели? Какво им дава тя? Разговорът би трябвало да е сериозен. Суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъдат възобновени ", прибавя украинският президент.

Зеленски акцентира, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и че изискванията на договарянията с Русия би трябвало да бъдат обективни и украинският народ няма да одобри други.

ТЕМА преди 23 минути 242 преди 59 минути 624 преди 12 часа 4847
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР