Украинският президент Володимир Зеленски заяви след новото руско ракетно нападение

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви след новото руско ракетно нападение
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Запада модерни системи за ПВО след новата руска ракетна атака

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи след новото съветско ракетно нахлуване против Киев, че Украйна се нуждае от усъвършенствани системи за противовъздушна защита, съобщи Укринформ, цитирайки написаното от президента във Facebook.

" Нова съветска ракетна офанзива против Киев. Над 30 ракети бяха свалени, в това число балистична ракета, изстреляна от въздуха. Хора бяха ранени и на всички им се оказва нужната помощ ", съобщи Зеленски.

Той акцентира, че Русия прави сходни терористични дейности всеки ден и всяка нощ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Възможно е да се постави завършек на това посредством световно единение. Когато ни се оказва помощ със системи за противовъздушна защита. Руските терористи не разполагат с ракети, способни да заобиколят " Пейтриът " и други водещи международни системи ", сподели Зеленски.

Според него " тази отбрана е нужна в Украйна в този момент. От Киев до Харков, от Суми до Херсон и от Одеса до Донецка област. Това е изцяло допустимо, в случай че нашите сътрудници проявят задоволително политическа воля ".

" Ние би трябвало да потвърдим, че терорът постоянно е губещ. Трябва да потвърдим на Русия, че тя ще бъде принудена да одобри естествения свободен живот в Украйна. Нуждаем се от поддръжката на нашите сътрудници. И съм признателен на всички в света, които в действителност оказват помощ ", съобщи Зеленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР