Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му не може

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му не може
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да позволим на руските войски да останат в окупираните територии

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му не може да одобри договорка с Москва, която ще разреши на съветските войски да останат на окупирана територия , оповестява Асошиейтед прес.

Говорейки в сряда пред участниците в срещата на върха на Съвета на изпълнителните шефове на Wall Street Journal, Зеленски сподели, че украинските сили са спрели съветската атака в това, което той дефинира като първи стадий от спора. На втория стадий, сподели той, Украйна ще прогони съветските войски от своята територия, а на третия ще стартира да възвърне изцяло териториалната си целокупност.

Зеленски разгласи, че няма да одобри съглашение за преустановяване на огъня, което ще разреши на съветските сили да останат на сегашните си позиции настоявайки, че " няма да приемем замразен спор ", само че не даде повече детайлности. Той предизвести, че Украйна ще бъде въвлечена в " дипломатическо тресавище " като мирното съглашение за Източна Украйна, което беше с посредничеството на Франция и Германия през 2015 година
 Зеленски е подготвен на договаряния с Путин
Зеленски е подготвен на договаряния с Путин

Разгромът на окупаторите е неизменим, уточни украинският президент

През 2014 година Русия анексира украинския полуостров Крим и хвърли поддръжката си зад сепаратистки протест в източния промишлен център на Украйна, наименуван Донбас. Руският президент Владимир Путин назова признаването от Украйна на съветския суверенитет над Крим и признаването на независимостта на сепаратистки райони като основни условия за прекъсване на военните дейности.

Зеленски акцентира, че Путин би трябвало да се съгласи да се срещне с него, с цел да договаря за всяка договорка за преустановяване на сраженията.

Той сподели, че е значимо да продължат мирните договаряния , само че означи, че " до момента в който съветският президент не го подпише или не направи публично изказване, не виждам смисъл в сходни съглашения.
 Зеленски не се нуждае от
Зеленски не се нуждае от " спокойно съглашение ", уверен Медведев

Той щял да продължи да моли Запада за пари и оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР